60 студенти преминаха курса по SEO на 411 Маркетинг

60 студенти oт ВВМУ “Никола Й. Вапцаров” преминаха курс по дигитален маркетинг и оптимизация на търсещите машини, осигурен от 411 Маркетинг. Сертификатите ще бъдат връчени на церемония в началото на новата учебна година.
Обучението на младежите е в резултат на едно успешно партньорството между Висшето учебно заведение и компанията, започнало през 2016 г. Тогава тренери на компанията изнесоха лекции пред възпитаници на ВВМУ по SEO /оптимизация на търсещите машини/. След което инициативата прерасна в пълноценни учебни занятия.

15 от студентите вече започнаха стаж в компанията, който е по програма на Министерството на образованието и науката “Студентски Практики”. Стажът е с продължителност 240 часа. В офиса на 411 Маркетинг, младежите се подготвят като специалисти в сферата на дигиталния маркетинг, оптимизация на търсещи машини, разработка и оптимизация на уеб базирани системи с бизнес насоченост. За всеки един от тях има индивидуално работно място. Процесът на обучение и работа се подпомага от ментори, осигурени от фирмата.

Главната цел на инициативата е да осигури на студентите по-успешна реализация на пазара на труда. Към натрупаните в университета знания се добави обучение с практическа насоченост и стаж, реализиран в реална работна среда.
411 Маркетинг е част от международния бранд 411 Locals, специализирал в дизайн на сайтове и тяхната оптимизация. Създаден през 2009 г., варненският филиал осигурява над 200 работни места. 411 Locals е сред ТОП 10 на SEO компаниите в САЩ.