Samsung представя най-големия QLED гейминг монитор в света на Gamescom 2017

Samsung Electronics обяви, че ще вдигне летвата на Gamescom 2017 с представянето на Samsung CHG90 QLED Gaming Monitor, най-големият QLED гейминг монитор света, който предлага IMAX кино изживяване. Gamescom 2017 е най-голямата годишна среща на медии, разработчици, търговци на дребно и компаниите, опериращи на гейминг пазара, което се провежда от 22 до 26 август в Кьолнмесе в Кьолн, Германия.

Посетителите на Gamescom могат да видят CHG90 на щанда на Samsung (зала 10.1, щанд B080, A081), както и на EA Games (зала 6.1, щанд C-060), Bluehole (зала 9.1, щанд B-051), Ubisoft C-030, B-030, B-021 и B-020) и кабините на Xbox (зала 8.1, щанд C-070).

„Геймърите могат да се насладят на още по-завладяващо и реалистично изживяване с новия монитор CHG90“, каза Сеог-ги Ким, изпълнителен вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics. „Това е най-новото допълнение към серията ни с иновативни гейминг монитори, предназначени за очароват потребителите и да им дават предимство пред конкурентите, като същевременно повишават комфорта им“.

Samsung CHG90 е 49-инчов супер ултра-широк гейминг монитор с 32: 9 HDR (High Dynamic Range). Мониторът се отличава с разделителна способност 3840 x 1080 и 1800 R кривина за по-завлядяващ геймплей. Той осигурява безпроблемно гейминг изживяване, по-голямо зрително поле и по-голяма дълбочина на възприятие, спрямо други гейминг монитори, налични на пазара днес. Екранът с голям размер дава възможност за върховно представяне по време на игра, докато съотношението на размерите 32:9 позволява на геймърите да гледат сцените от играта в тяхната цялост.

Основна характеристика на CHG90 е бързата честота на опресняване на екрана от 144Hz, която осигурява безупречни и гладки екшън сцени, които могат да бъдат настроени на 60Hz / 120Hz, когато е необходимо. Другите функции включват 1ms (MPRT) време за реакция, по-реалистични и живи цветове с Quantum dot и HDR технологията, и опция за режим на игра.

Еквивалентен на два 27-инчови 16:9 монитори, 32:9 супер ултра-широкият екран осигурява и максимална мултифукционална гъвкавост. Геймърите вече не трябва да се безпокоят за настройките на мулти-монитора: без рамки, които да затрудняват изгледа и само един захранващ кабел, геймърите могат да правят няколко неща едновременно и безпроблемно. Освен това, Easy Setting Box позволява на геймърите да разделят екрана или да показват няколко екрана с различни размери само с едно кликване, докато функцията Picture-by-Picture позволява свързването и прегледа на входящите източници, без това да повлияе на оригиналното качество на изображението.

Моделът CHG90 се отличава и с привлекателен дизайн. Разполага с матов черен корпус върху кръгла стойка – минималистичен дизайн, който елиминира разсейването, позволявайки на геймърите напълно д се потопят в играта. Мониторът разполага с шарнир с превъзходен ергономичен дизайн, регулиране на височината, въртене, наклон и монтаж на VESA (Video Electronics Standards Association). CHG90 поддържа два HDMI порта (High Definition Multimedia Interface), опции за DisplayPort и аудио изход.

CHG90 ще бъде наличен за Европа след Gamescom 2017. Освен това, участниците в IFA (Internationale Funkausstellung) 2017 в Берлин (1-6 септември 2017) ще могат да се насладят на CHG90 в City Cube Berlin.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, посетете официалния информационен сайт news.samsung.com.