„Мини Академия за родители“ се завръща с първия учебен ден

„Мини Академия за родители“ се завръща с първия учебен ден. Темите, по които ще говорим на 16 септември ще са изключително полезни на родителите с ученици у дома.

Нямаме търпение да разговаряме с Яна Алексиева от “Асоциация родители” по темата за мястото на родителите в уичилище.

Знаете ли, че всяко забавяне в изучаването на чужд език може да да доведе до нежелание от страна на детето да учи чужд език на по-късен етап? С Албена Захманова от Хелен Дорон ще дискутираме повече.

Около 11% от децата имат проблем със справянето с тревогата или безпокойството и преживяването им в различни периоди от живота, е напълно нормално. Защо е важно да се отнасяме с внимание към това и кога има място за притеснение, ще научим от д-р Милушева.

Понятието „хиперактивно дете” все по-често се използва от много родители. Какво обаче се крие зад термина и кога наистина говорим за състояние от този тип, разказва Нели Стефанова.

Лидерските умения у децата вървят ръка за ръка с добро самочувствие и помагат за разрешаването на проблеми, работа в екип и чувство за отговорност. Как обаче да помогнем на детето да развие такива умения у дома, чрез приказки и игра? Примери и практични идеи от Сандра Роменска.

Събитието е безплатно, с предварителна регистрация. Ще ви очакваме в събота, 16 септември, в конферентната зала на Bulgaria Mall – вратите отварят в 9.30 ч.

mini.parentacademy.bg