Епична битка между IT разработчици и QA специалисти

Предизвикателството се организира за първи път у нас от Луксофт България
София, 5 декември 2017 г. – Отбори на разработчици ще се изправят срещу отбори на тест-инженери в първата по рода си забавна битка, организирана от Луксофт България.
Екипите, всеки съставен от 6-ма участника, съответно тест-инженери или разработчици, ще имат един час да преодолеят заедно възможно повече предизвикателства. Надпреварата включва задачи, свързани с кодиране и творческо мислене, решаване на пъзели, логически загадки и други главоблъсканици, които ще са тайна до предизвикателството.
Събитието ще се състои на 11 декември 2017 г. от 18.30 часа в офиса на Луксофт България на бул. Цариградско шосе, № 115K, сграда Б, етаж 3.
Желаещите да се включат в „Epic Battle Bulgaria” могат да се регистрират на сайта на събитието https://career.luxoft.com/lts/epicbattle/bulgaria

Вечната битка
Програмистът трябва да създаде оптималния код, който да работи по възможно най-добрия и най-сигурен начин, с минимално натоварване на хардуера. А от своя страна, подходът на тест-инженера трябва да е доста по-различен – да търси как този код да бъде „счупен”, къде е вероятно нещо да не работи, къде може да е пропуснато основно изискване и като цяло – как може да се „събори” системата.
„Тест-инженерът трябва да има способностите на програмист, но душа на тестер. Най-голямата разлика всъщност е в нагласата на самия човек, а не уменията в софтуерната сфера”, споделя Динко Русев, Мениджър Направление „Автомобилен софтуер” в Луксофт България.