LAVAZZA БЕШЕ ОФИЦИАЛЕН КАФЕ СПОНСОР НА НАГРАДИТЕ  „ЗЛАТЕН ГЛОБУС”

Лос Анджелис, Калифорния. Lavаzza беше официален кафе спонсор на 75-те годишни награди „Златен глобус“. В своето мобилно кафене, позиционирано в салона на Beverly Hilton в Холивуд, компанията предостави уникални коктейли с кафе на най-големите звезди в киното и телевизията.
Гостите на бляскавото събитие имаха възможност да опитат коктейлите E-Tonic с еспресо Lavazza, джин, тоник и джинджифил и Sambuca Ambra с Frangelico или Amaretto и кафе Lavazza на прах. Те бяха поднесени в уникални чаши в черно с орнаменти от истинско злато, изработени специално за случая.
Участието на Lavazza в наградите „Златен глобус“ беше комуникирано и в социалните мрежи Facebook, Twitter и Instagram със специално съдържание, създадено и споделено от @LavazzaUSA. Зрителите, които гледаха наградите на живо, имаха възможност да коментират, като отбелязват @LavazzaUSA.
„Lavazza се гордее, че отново предоставя автентичен италиански вкус на холивудския елит на 75-те награди „Златен глобус“. За втора поредна година компанията е официален кафе спонсор на бляскавото събитие и продължава традицията си да подкрепя изкуството чрез различни проекти с емблематични фотографи и партньорства с музеи от световна класа като Гугенхайм в Ню Йорк.“ – заяви Карло Колпо, мениджър на рекламния отдел на Lavazza.
За Lavazza качеството и иновациите са ценности, заложени в над 120-годишната история на марката. Сред най-големите постижения на компанията са изобретяването на кафе бленда и приготвянето на първото еспресо в космоса с машината ISSpresso. Lavazza вярва, че зад всеки велик филм, стои страхотно кафе. Специалистите на марката споделят страстта на звездите от телевизионната и филмовата индустрия.
Групата Lavazza
Основана през 1895 г. в Торино, Lavazza е собственост на семейство Лаваца вече четири поколения. Групата, която е сред водещите в печенето на кафе в света, в момента работи в повече от 90 страни чрез свои филиали и дистрибутори, като изнася над 60% от продукцията си. За Lavazza работят общо 3000 души, а оборотът ѝ възлиза на 1,9 милиарда евро през 2016 г. Lavazza изобретява концепцията за смесването – иначе казано, изкуството да се комбинират различни видове кафе от различни географски области – още в началото на съществуването си и това продължава да е отличителна черта на по-голямата част от нейните продукти.
Компанията, която е шеста по репутация в Италия по данни на Института по търговска репутация, има и повече от 25 години опит в производството и продажбата на системи и продукти за дозирано кафе. Тя е първото италианско предприятие, което започва да предлага системи за еспресо на капсули.
Lavazza работи във всички търговски сегменти – предлагане на кафе за дома, извън дома и в офиса, като винаги се съсредоточава върху новаторството. Днес Lavazza е една от най-познатите марки в света и се разраства благодарение на сътрудничеството в пълен синхрон със стратегията на марката за международно развитие – такива важни партньорства има в областта на спорта с тенис турнирите от големия шлем, както и в областта на изкуството и културата с музеи като „Гугенхайм” в Ню Йорк и Държавния музей „Ермитаж” в Санкт Петербург.
Lavazza отваря първия си водещ магазин в центъра на Милано, на площад „Сан Феделе“, където клиентите могат да се насладят на пълното удоволствие от кафето навсякъде около себе си и на новаторските решения на Coffee Design.
Групата Lavazza включва следните компании: Carte Noire и ESP (Франция), Merrild (Дания), Kicking Horse Coffee (Канада) и Nims (Италия).

За Асоциацията на холивудската чуждестранна преса (HFPA)
Основана през 40-те години на ХХ в. по време на Втората световна война, Асоциацията на холивудската чуждестранна преса първоначално се състои от няколко чуждестранни журналисти, базирани в Латинска Америка, които се опитват да отвлекат вниманието от войната чрез филм. Седемдесет години по-късно членовете на организацията представляват 56 държави, а читателите наброяват 250 млн. Всяка година наградите „Златен глобус“ са третото най-гледано шоу, което дава възможност на асоциацията да дарява повече от 25 млн. долара за благотворителни инициативи и и стипендиантски програми.