Младите тенисисти от проекта „3Т“ с 21 отличия

01 февруари 2018 г. – 21 титли са спечелили младите тенисисти на България през 2017 г., включени в проекта „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на Българската федерация по тенис и нейните партньори.
Това стана ясно по време на пресконференцията в Салона БНП Париба – основен партньор на програмата. На нея присъстваха Кристоф Деру – директор на БНП Париба за България, Катерина Генова – генерален секретар на БФТ, Кирил Берон – директор на проекта 3Т, Пресиян Коев – отговорник развитие на БФТ, Тодор Енев – старши треньор на националния отбор за мъже, както и повечето от децата от програмата.
Програмата стартира през 2016 г. с два отбора по 4 тенисисти до 12 г. През 2017 г. участниците се удвоиха, като бяха създадени и два отбора до 14 г., а броят на включените в тях деца нарасна на 22. Програмата осигури участие на отборите в общо 28 от най-силните международни турнири в Европа за 12 и 14-годишни. Отборите са водени от треньори, а по време на подготовката децата имат възможност да работят с психолог, кондиционен треньор и кинезитерапевт.
През 2017 г. младите тенисисти от „3Т“ проекта спечелиха общо 21 титли. 10 от тях са на сингъл, а останалите – на двойки. Освен това те спечелиха още 5 титли от „утешителни турнири“, а в други 12 случая играха на финали.
„За нас тази година беше трудна, но приятно трудна, защото децата в проекта се удвоиха. Радостни сме обаче, че вече всеки цикъл класираме поне по един отбор за европейските отборни първенства, което не се случваше често преди 2016 г.“, заяви Пресиян Коев, отговорник Развитие на БФТ.
„БНП Париба е спонсор Номер 1 в света на тениса. Това е едно уникално партньорство, започнало през 1973 г. с подкрепата на Ролан Гарос и днес обхваща всички нива на тениса: индивидуални и отборни турнири, тенис за хора в инвалидни колички, от тенис за аматьори до най-големите професионални турнири. Нашият слоган We Are Tennis (Ние сме тенис) освен, че отговаря на активната ни подкрепа за този спорт, но също изразява, че ценностите на тениса съвпадат с нашата бизнес етика: честна игра, прецизност, високи постижения. – сподели Кристоф Деру, директор на БНП Париба за България – За БНП Париба насърчаването на детския талант винаги е бил приоритет и се радваме да подкрепяме децата и екипа на 3Т проекта.“
И през 2018 г. в проекта „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ ще участват 2 отбора до 12 г. и два – до 14 години, за които ще бъдат осигурени съвместни лагери и участия в общо 30 международни турнира.
БНП Париба е активен и ангажиран партньор на Българската федерация по тенис. Тази година се отбелязват 45 години от началото на забележителното партньорство, което започва през 1973 г.
Уебсайтът www.WEARETENNIS.com и възможностите на социалните мрежи събират тенис фенове от всички краища на света, за да споделят най-актуалните новини от ATP, WTA и ITF сериите от професионални турнири през последните 4 години. www.WEARETENNIS.com насърчава и новаторския подход в общуването и отразяването на събитията по време на самите турнири.