Започна информационната кампания „Кариера и майчинство в един ритъм – мисия възможна!”

– Вчера Дамски Клуб „Бизнес на Високи Токчета” стартира социалния проект „Кариера и майчинство в един ритъм – мисия възможна!”, чиято основна цел е да информира и окуражи младите дами да вземат осъзнато и навременно решение по отношение на създаването на семейство. Кампанията започна със събитие, на което бяха представени резултатите от проведено проучване, предстоящите инициативи в проекта, както и дискусии с акушер гинеколози от Медицински комплекс „Д-р Щерев”.
Известната българска актриса и майка Йоана Буковска-Давидова бе водещ на събитието. Тя сподели основните причини за инициирането на подобен проект, както и личния си опит и наблюдения по темата.
Ива Владимирова, основател на Дамски Клуб „Бизнес на Високи Токчета”, допълни: „След проведеното проучване установихме, че съществуват много неверни митове за майчинството и остра необходимост от достоверна и достъпна информация по темата. 54% от дамите, участвали в проучването, споделят мнението, че развитието на кариерата и майчинството може да върви ръка за ръка, но очевидно се страхуват да направят тази крачка. Това стимулира още повече клуба да показва примера за успешни бизнес дами и майки и да окуражава младите момичета да търсят информация и професионално мнение по въпроса.”
На събитието д-р Татяна Арабаджи и д-р Ралица Милчева разказаха за тенденции във възрастта на жените, които постъпват за проследяване на бременността и раждане в „Д-р Щерев”, както и някои любопитни факти и митове за женското здраве и забременяването. Примери за успешни бизнес дами, които съвместяват кариерата и майчинството едновременно, дадоха и няколко от членовете на клуба. Те споделиха съвети към дамите готвещи се да тръгнат по техния път.
Предстоящите инициативи в кампанията включват създаването на 2D информационни и забавни видеа, провеждането на специализирани лекции със специалисти и събития „Споделено по женски” в цялата страна, където жените ще могат да получат ценни съвети от успешни бизнес дами и експерти по женско здраве.
Организаторите призоваха всички компании, организации и медии да подкрепят кампания като се включат активно в нейните инициативи и й дадат колкото се може по-широка гласност, защото това е кауза, която засяга цялото ни общество.
За Дамски клуб „Бизнес на Високи Токчета“
Мисията на Дамски Клуб „Бизнес на високи токчета“ е да помогне на бизнес дамите от малкия и среден бизнес да завоюват своето заслужено място в обществото и да направи бизнеса им по-успешен. Чрез постоянните контакти между членовете, Клубът стимулира сътрудничеството и партньорството помежду им с цел утвърждаване в бизнеса и защитава техните интереси. Клубът запознава членовете с новости във всички области от интереси на модерните бизнес дами.
За допълнителна информация:
Ива Владимирова
тел. 0889 56 00 12
email: i.vladimirova@clubvisokitokcheta.bg
www.clubvisokitokcheta.bg