София, 8 март 2018 г. – Samsung Electronics Co. Ltd. представи новата си линия телевизори за 2018 г. на специалното събитие „First Look” на компанията в Ню Йорк. При представянето бяха подчертани основните характеристики на водещите QLED модели, както и обновената UHD серия, Premium UHD и ултраголеми телевизори. С революционен дизайн, подобрено качество на картината и интуитивни смарт възможности новите модели QLED 2018 телевизори на Samsung дават възможност на потребителите да се наслаждават на съдържанието необезпокоявани − дори когато зрителите не гледат активно.
„Това на практика е най-иновативната ни и усъвършенствана до момента продуктова линия. Тя е създадена за потребители с изтънчен стил и усет към естетиката на домашния интериор”, заяви Джонг-хий Хан, президент на Visual Display Business в Samsung Electronics. „Изключително сме развълнувани и с нетърпение очакваме потребителите да се насладят на нашата нова линия телевизори и техните характеристики, даващи свободата да избираш къде и как да се наслаждаваш на телевизията у дома.”
Новата линия QLED телевизори на Samsung е с иновативни характеристики, които обогатяват ежедневието на потребителите и претворяват начина, по който телевизорът става част от дома, начина, по който се наслаждават на съдържанието и начина, по който управляват устройствата си.

Ключовите характеристики на новата линия включват:

Режим Ambient Mode
Режимът Ambient Mode предоставя полезна информация през целия ден, дори когато потребителите не гледат активно филми и телевизия. Функцията дава възможност на потребителите да слушат любимата си музика или в реално време на екрана да виждат водещите новини, информация за трафика и актуална прогноза за времето. В Аmbient Mode телевизорите, монтирани на стената, могат да имитират нейния цвят и десен. По този начин се създава впечатляващ визуален ефект, чрез който екранът естествено се слива със стената зад него.

One Invisible Connection
Новата One Invisible Connection съчетава в един-единствен тънък кабел захранването и АV сигнала. Кабелът е с максимална дължина до 15 метра и благодарение на това потребителите са свободни да избират къде да поставят телевизора, независимо от разстоянието до рутера или електрическия контакт.

Smart телевизори с Bixby
Смарт характеристиките на новите QLED телевизори предлагат революционно нови начини за настройка на устройствата и управление на съдържанието. Времето за конфигуриране и първоначална настройка на телевизора е драстично намалено чрез Effortless Login, който използва новото приложение SmartThings*. Новото универсално ръководство дава възможност на потребителите да сърфират чрез едно общо интуитивно меню сред стрийминг услуги за поддръжка и телевизия на живо. А чрез интелигентната платформа Bixby**, потребителите могат чрез гласови команди да стартират любими предавания и да управляват съвместимите устройства.
Direct Full Array
Q9F и Q8F QLED телевизорите имат зашеметяващо качество на картината и изключително чист контраст, благодарение на подобрената технология за подсветване (Direct Full Array – DFA). Технологията използва панел със зони за интелигентно управление на фоновата светлина, която се настройва автоматично и така черното става по-дълбоко, а бялото по-чисто.

Аудио линия
Samsung предлага и четири нови аудио продукта, които предлагат чист и впечатляваш звук, съобразен с различния начин, по който потребителите настройват и използват аудио системите си.
• HW-K950: с предно и горно изтласкване на звука и нови странични високоговорители HW-K950 Dolby Atmos® Sounbar създава необикновено кино изживяване, което осигурява 7.1.4 съраунд звук.
• HW-N650: създаден за геймъри, новият HW-N650 Soundbar е с Acoustic Beam технология, която позиционира потребителите в центъра на събитията.
• HW-NW700: с дизайн за стенен монтаж HW-NW700 Soundbar перфектно допълва QLED телевизорите, които елегантно се сливат с домашния интериор.
• VL550: VL550 има уникален метален контролер, който потребителите могат с лекота да закрепят за всяка метална повърхност и така да контролират музиката чрез собствения си глас.
Характеристики на Samsung 2018 TV линия***
В отговор на все по-нарастващото потребителско търсене Samsung затвърждава водещите си позиции в разработването на ултраголеми телевизори. Новата линия телевизори на Samsung за 2018 г. включва 9 модела от QLED, Premium UHD, UHD и ултраголеми дисплеи в различни размери. Моделите за 2018 г. включват както плоски, така и извити дисплеи.
• QLED телевизори: QLED моделите за 2018 включват – Q9F (65”, 75”, 88”), Q8F (55”, 65”, 75”), Q7F (55”, 65”, 75”) и Q6F (49”, 55”, 65”, 75”, 82”). QLED телевизорите са с подобрени цветове и контраст, HDR10+ съвместимост, режим Ambient Mode, Smart TV функции с Bixby гласов асистент, One Remote Control и One Invisible Connection****.
• Premium UHD: Premium UHD моделите на 2018 включват: NU8500 и NU8000. Premium UHD телевизорите имат характеристики като Dynamic Crystal Colour, HDR10+ съвместимост, решения за прикриване на кабелите, Smart TV подобрения с Bixby гласов асистент** и One Remote Control.
• UHD: UHD моделите включват: NU7100 (75”, 65”, 55”, 50”, 43”, 40″) и NU7300 (65”, 55″). Tези телевизори са с характеристики като 4K UHD и HDR картина, решения за прикриване на кабелите, стилен дизайн и Smart TV функции.

Новата линия телевизори на Samsung ще бъде достъпна в търговската мрежа от април 2018 г. За повече информация, моля посетете: www.samsung.com/bg/tvs/qled/overview.

* SmartThings е съвместима с устройства, функциониращи с iOS и Android.
** Наличността на Bixby услугата може да варира в зависимост от страната доставчик. Гласовото управление разпознава американски английски, мандарин, китайски и корейски езици. Не се разпознават всички акценти, диалекти и изкази. Списъкът с функции, които могат да се управляват гласово чрез Bixby, ще се разширява в бъдеще. Мобилните функционалности на Samsung Galaxy 8 или по-висока серия смартфони са съвместими с Bixby функциите. За използване на функциите е нужен Samsung акаунт и идентификация, както и Wi-Fi или интернет връзка, за да бъде използвана пълната функционалност на Bixby.
*** Специфичните характеристики на продукта варират от страната и региона.
**** One Invisible Connection е налична при Q7 и по-високите класове телевизори, с изключение на Q8F. Характеристиката One Remote Control е налична при NU7400 и по-висок клас модели.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии. Компанията преобразява света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и хард памети, системите LSI, производствените и LED решенията. За да откриете повече, посетете официалния сайт www.samsung.com/bg