За втора поредна година Лятна Академия ще обучава безплатно начинаещи администратори на бази данни

Стартира кандидатстването за второто поредно издание на „Лятна DBA Академия“ – безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA). Инициатор на проекта е SQL Master Academy – единственият обучителен център у нас, специализиран в SQL Server.
„Създаването на Лятната DBA Академия през 2017-та година бе провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти. Резултатите от първото издание: над 180 кандидати, от които 10 одобрени, 7 завършили успено и 4-ма наети на работа непосредствено след преминаване на интензивното обучение. С второто издание на този проект в SQL Master Academy искаме да утвърдим модела за обучаване на повече администратори на SQL Server бази данни. Целта ни е да продължим да помагаме както на хората, които са мотивирани да се развиват, да започнат успешно кариерата си в тази сфера, така и на компаниите, нуждаещи се от такива специалисти. Възприемаме това като лична мисия и ще работим за успеха на курсистите в Лятната DBA Академия – не само при обучението, но и при последващата им професионална реализация“, заяви Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy.
Кандидатстването – до 30 април
Кандидатстването (dba.sqlmasteracademy.com) стартира преди броени дни и ще продължи до 30 април включително. То се извършва онлайн. От кандидатите се изискват единствено CV и мотивационно писмо.
След като разгледат кандидатурите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май.
След събеседването екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците.
Обучението – през юли
Обучението ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула. Модулите са:
• Windows и Active Directory за администратори на бази данни
• Администриране на SQL Server
• Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака
• Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server
• Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип
Всички модули ще бъдат проведени присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на Академията, ръководен от Маргарита Наумова.
Обучението ще бъде целодневно (9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия 2018, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест.
Възможност за работа
Курсистите, които успешно завършат Лятната DBA Академия 2018, ще бъдат представени пред потенциални работодатели. Тези компании ще имат възможност да се запознаят с обучаемите и техните резултати и да им предложат работа.
Така Академията ще изпълни мисията си не само да предложи достъпно и качествено обучение за администратори на бази данни, но и да подпомогне работодателите при подбора и въвеждането на такива специалисти в реална работна среда.
За Инспирит
Инспирит е създадена през 2010 г. от Маргарита Наумова, SQL Server експерт с повече от 15 години опит. Тя е един от 80-те специалисти в света, притежаващи най-високата сертификация в областта: Microsoft SQL Server MCM.
Основните сфери на дейност на компанията са свързани с предоставянето на консултантски услуги, обучения, SQL Server поддръжка и отдалечена поддръжка на бази данни.
Екипът на Инспирит е реализирал повече от 50 мащабни проекта за 45 клиента както в България, така и в други страни като Дания, Норвегия, Швеция, Великобритания и Германия. Сред клиентите на компанията в България са Райфайзенбанк, Банка ДСК, ProCredit Bank, Банка Пиреос, Дженерали България, Мобилтел, Теленор, Виваком, HP, C-Soft, I&G Brokers, Siemens България, ITCE, Tradologic, Blizoo, Майкрософт България, Български пощи, Haemimont, ReconArt, KPMG и много други.
За SQL Master Academy
SQL Master Academy е обучителен център, разработен от Маргарита Наумова, който има за цел да предостави на специалистите в областта на SQL Server и BI възможност да систематизират, профилират и задълбочат знанията и уменията си.
SQL Master Academy включва над 30 професионални курсове, покриващи изцяло темите, свързани с SQL Server, доказали на практика своето високо качество и работна приложимост.
Академията предлага също и специализирани работни семинари за дизайн на SQL Server решения, както и организиране и провеждане на обучения по индивидуални изисквания на клиентите.
SQL Master Academy работи в тясно партньорство със SolidQ в областта на BI обученията, благодарение на което разполага в портфолиото си и с уникална програма от професионални тренинги в сферата на Data Quality, Multidimensional Design, SSAS, ETL и SSIS.