Награда за България от Международната коуч федерация за високи постижения

Здравейте,

Имам удоволствието да представя на Вашето внимание отличието на Сдружение „Ай Си Еф България“, българското представителство на Международната коуч федерация (ICF), с престижната Награда за местни представителства за 2017 година за постижения в утвърждаването на високи професионални и етични стандарти в коучинг професията в България, както следва:

Сдружение „Ай Си Еф България“, българското представителство на Международната коуч федерация (ICF), бе удостоено с престижната Награда за местни представителства по време на световната среща на лидерите във Ванкувър, Канада през март, 2018.

В централата на Международната коуч федерация в Лексингтън, щата Кентъки, бе оповестено, че Сдружение „Ай Си Еф България“ e отличено с Награда за местни представителства за 2017 година за постижения в утвърждаването на високи професионални и етични стандарти в коучинг професията в България. Наградата беше връчена по време на годишния Форум на глобалните лидери на представителства на Международната коуч федерация през март 15-17, 2018 във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада.

„Изключително приятно ми е да виждам Представителствата на МКФ да въвеждат иновативни методи на работа и да създават ненадмината стойност за своите членове и клиенти на коучинга. Дълбочината, с която достигат до творчески решения и мащабът на генерираните идеи са впечатляващи. И което е най-важно, представителствата и техните лидери могат да се учат един от друг и да интегрират тези успешни подходи в постигането на целите си. Искрено съм впечатлена от постиженията на всички наградени и съм в очакване на новите идеи, които ще празнуваме следващата година“ – каза Магда Мук, Изпълнителен директор на МКФ.

Наградените са избрани на база годишните им отчети за дейността за 2017 година и са оценени според предварителните критерии за високи постижения на местните представителства – иновативност, гъвкавост, приспособимост, отговорност, практичност, устойчивост. Подборът на номинираните е направен от жури от доброволци от Ай Си Еф от целия свят.

„Това е една заслужена награда за усилията на целия лидерски екип и на всички членове на „Ай Си Еф България“, които вложиха ума и сърцето си и работиха със страст за прилагането на международно признати, високи професионални и етични стандарти на Международната коуч федерация в професията. За мен беше привилегия да бъда част от този отдаден екип по пътя ни на развитие и възможността да се учим един от друг и от професионалните коучове от Международната коуч федерация от цял свят. С нетърпение очаквам 2018 година, в която ще отбележим 10-та годишнина от създаването на представителството в България с поредица от събития и доброволчески проекти с обществена значимост, с които да допринесе нашата коучинг общност за едно по-добро бъдеще!“ – сподели Мария Стайкова, Председател на „Ай Си Еф България.
Международната коуч федерация, най-голямата професионална общност от коучове в света, e фокусирана върху утвърждаването и развитието на коучинг професията чрез установяването на високи и световно признати професионални компетенции и етични стандарти. Тя е единствената организация в света, която предоставя независима тристепенна система за акредитация на сертифициращите програми по коучинг и на професионални коучове. Във Федерацията има представители от всички сектори на индустрията в разнообразни коучинг области – екзекютив коучинг, коучинг за лидери, индивидуален коучинг, екипен и групов коучинг, кариерен коучинг и други. Към 2018 г. над 31 000 членове на Международната коуч федерация в над 140 държави работят по общата цел за разширяване на осъзнатостта от ползите от коучинг, като поддържат морала и етиката в професията и да продължават своето обучение и развитие, на база на най-новите изследвания и добри практики в областта на коучинга.
Сдружение “Ай Си Еф България” е създадено през 2008 година и има за цел да развива и популяризира професионалния коучинг в България, да разширява осъзнатостта за ползите от коучинга за бизнеса, държавния и други сектори и обществото като цяло и да вдъхновява трансформационни разговори. Чрез активните си усилия за повишаване осъзнатостта за ползите от коучинга от 2008 г. насам сдружението успя да позиционира и продължава да налага професионалния коучинг като висококвалифицирана услуга с висока възвращаемост на инвестицията.“Ай Си Еф България” има три основни цели:

• Да популяризира ползите от професионалния коучинг в България.
• Да подкрепя развитието на професионални коучове у нас и да бъде гласът на коучинг професията.
• Да служи като основен ресурс за бизнеса- на мениджърите и компаниите, които търсят да наемат професионален коуч, на изпълнителните директори, мениджърите по човешки ресурси и всички, които желаят да приложат ефективно коучинга в своите организации или да използват коучинга като управленски подход с екипите си или при работа с клиенти.

На прикачената снимка са, както следват от ляво г-жа Магда Муук – Изпълнителен директор на ICF Global, г-жа Теодора Каменова – директор „Членство“ на ICF Bulgaria, г-жа Мария Стайкова – председател на ICF Bulgaria и отдясно г-жа Трейси Синклер – президент на ICF Global.

Оставаме на разположение за допълнително въпроси и ще се радваме да видим новината и този УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ публикувани.

Благодаря Ви много.

Поздрави,
Вероника Михайлова
Директор „Комуникации“
Ай Си Еф България
ICF Bulgaria Chapter
+ 359 (0) 887 859 558
veronika.mihaylova@icfbulgaria.org

Home