Благотворителен бал поставя основите на фонд в подкрепа на деца с увреден слух

На 22 април (неделя) 2018 г. от 11:00 до 13:00 ч. в Централния военен клуб – София близо 70 деца със слухови нарушения и техните родители ще се съберат на бал с благотворителен базар. Те ще поставят основите на Фонд за допълнителна слухово-речева рехабилитация. Поканени са всички, които искат да подпомогнат фонда и да споделят мотото на бала: „Подай ръка! Бъди приятел!“
Да се съживи слуха е магия, която дължим на съвременните технологии. Но за да стигнат децата до смисъла на звуците, да се научат да ги произнасят, да изразяват себе си чрез говор – за това са необходими много време и усилия. Чудото се случва за две-три години, а понякога и много по-дълго. И за съжаление струва скъпо. С достатъчно рехабилитация децата със слухови нарушения тръгват в масови детски градини, посещават масови училища и стават пълноправни граждани на нашето общество.
Елате и се вдъхновете от упорството на нашите деца! Подайте им ръка и участвайте в магията на звуците!
Лице за контакт: Таня Димитрова, 0878 204 248

Програма:
11, 00 ч. Откриване и приветствие от г-жа Бояна Алексов – старши експерт в МОН
11,20 ч. Концертни изпълнения – фокуси с Мистър Марси, танци с Академичен фолклорен ансамбъл, народни песни
12,20 ч. Време за хапване, разговори и благотворителен базар
13,00 ч. Край

Благотворителният бал се организира от Фондация в подкрепа на деца с увреден слух „Яника“ и Сдружението на жените военнослужещи, с подкрепата на Асоциацията на родители на деца с увреден слух (АРДУС), Център за слуха Фонио, Jamba, Quick Hands Project и Академичен фолклорен ансамбъл (АФА).