Somersby с нов вкус на диня за летния сезон на 2018

София, 19 април 2018 г. – Somersby с вкус на диня е новото попълнение в портфолиото на бранда. Екипът, който стои зад развитието на Somersby у нас, е автор на концепцията за новия вкус. Разработването му отнема една година и лансирането е подкрепено от потребителско проучване на няколко пазара от Карлсберг Груп, голяма част от които са лидери в сегмента на местно ниво: България, Сърбия, Гърция, Португалия, Полша, Китай, както и извън Групата – в Канада. Според проучването*, организирано от Epinion, в България процентът потребители, които харесват именно вкуса на диня е 77% от всички участници.
Новата комуникационна кампания на Somersby също е изцяло българска – разработена от творческа агенция Noble Graphics, съвместно със студио „Кламер“, режисьора Жоро Манов и неговия екип. Кампанията ще се излъчва на няколко пазара, като сред основните са България, Португалия, Полша и Китай. Преди лансирането, рекламата е тествана** през месец февруари 2018г. сред българските потребители на възраст 18-45 г., консумиращи сайдер. Резултатите показват, че 75% от запитаните декларират намерение за покупка след гледане на рекламата, а 62% имат много положителна нагласа към рекламата и би им било приятно да я гледат.
“Иновациите винаги са били част от характера на Somersby. Познавайки добре нашите потребители, ние знаем, че те обичат да експериментират с различни любими вкусове – поднесени по нов начин. Тази година им предоставяме поредния уникален продукт, чийто плодов вкус е така характерен за българския пазар, но в същото време за първи път се въплъщава в категорията на сайдерите. Вярваме, че това е заявка за една от най-успешните ни кампании, откакто присъстваме на българския пазар.“, сподели Христина Вучева, Бранд мениджър на Somersby.
Somersby и е една от най-бързо развиващите се марки сайдер в света през последните години. Somersby е абсолютен лидер в сегмента в България с 56% пазарен дял в обем за 2017 година, по данни на агенция AC Nielsen.
*По данни от проучване на Epinion за Carlsberg Bulgaria
**По данни от проучване на GFK за Carlsberg Bulgaria
За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка.