Българската SQL Server общност се събра на SQL Server Discovery Day за трета поредна година

На 18 май се проведе SQL Server Discovery Day 2018 – традиционната среща на експерти в сферата, организирана от Инспирит и SQL Master Academy. В неформална среда участниците се срещнаха, за да обменят опит и да се запознаят с новостите при Microsoft SQL Server.

Над 100 специалисти от компании, сред които Райфайзенбанк, ProCredit Bank, Мобилтел, Девня цимент, Naxex Technology, ICard, Software Group, DXC и редица други, посетиха събитието.

Как ИТ екипите могат да въведат удобството на PowerBI в своята организация, SQL Server върху Linux, както и GDPR бяха едни от основните теми на тазгодишния SQL Server Discovery Day.

Участниците имаха възможност не само да научат за новостите, но и да приложат наученото на практика във втората половина на събитието. Под формата на екипно съревнование, те трябваше да намерят решение на задачи, свързана със SQL Server и PowerBI. Участие взеха 8 екипа, които бяха мотивирани от предизвикателството да се справят със задачата отправено от органзаторите, както и от наградите.

“Радвам се, че за трета поредна година събрахме SQL Server общносттта на събитие, на което нейните представители не само поддържат контакта помежду си, но и могат практически да научават новостите при SQL Server. Вярваме, че това е най-добрият начин да представим технологията пред колегите и се радваме, че можем да приложим нашата експертиза в сферата на обученията и тук“, заяви Маги Наумова, основател на Инспирит и SQL Master Academy.

Маги Наумова е и едно от най-дейните лица в SQL Server общността в България. Тя е основател на българската потребителска група SQL & BI User Group “Lets’ SQL Together!” – общност от повече от 200 специалисти в сферата на SQL Server. През последната година, в сбирките на потребителската група, участниците имаха възможността да общуват и слушат презентации на изтъкнати български и международни експерти, между които са някои от най-големите в бранша като Пол Рандъл, Глен Бери, Деян Сарка и др.

SQL Server Discovery Day 2018 се проведе с подкрепата на партньорът на Microsoft – Поликомп.