Новите Samsung QLED 2018 са вече в България

София, 18.05.2018 г. Samsung QLED 2018 серията вече се предлага и в България. Най-новите модели телевизори бяха представени на серия от ексклузивни събития през последните два дни с българските медии. Те имаха възможността лично да се уверят как моделите от QLED серията по естествен начин се вписват в интериора и му придават стилна завършеност и уют. В приятна домашна обстановка гостите успяха да се насладят на кристална и удивително реалистична картина с милиони детайли.
Участниците в специалната серия представяния за България на последните високотехнологични QLED модели на Samsung, се запознаха и с най-новите тенденции при телевизорите. През последните години се наблюдава чувствителен растеж в изискванията на потребителите към размера на екрана, който от скромните 21“, днес достига до минимум 55“. В резултат, вече възприеманият за приемлив за една стандартна всекидневна екран е с размер от 55-65“. В някои случаи потребителите споделят, че по-подходящ за домакинството им е телевизор от 75-82“. Не на последно място, ускореното развитие на технологиите и непрекъснатите иновации от производителите, правят телевизорите все по-смарт.
В рамките на серията срещи с медиите бе представен и новия 65“ Smart QLED TV Q9F, който впечатлява с невероятно качество на картината със 100% обем на цветовете и ненадминат дизайн. Гостите имаха възможността сами да се уверят, че QLED е повече от телевизор – със своя 360-градусов дизайн можем да му се наслаждаваме от всяка страна, като бъде поставен във всяка част на помещението или да помогне да отделим зоните в него. А със възможността за монтиране с No-gap Wall mount на стената, с която разстоянието между телевизора и стената е сведено до минимум, процесът на инсталация отнема не повече от 15 минути. Несравнимото зрително изживяване, без разсейвания и с удивително реалистична картина се дължи на иновативните технологични нововъдения, които Samsung представя непрекъснато. Новата QLED серия впечатли гостите с:
• SmartThings: Новата платформа на Samsung, посредством която може да се осъществи връзка между широк набор от смарт устройства – от хладилника до мобилния телефон.
• Ambient mode: Благодарение на този режим, когато не гледате нищо на телевизора, можете да съживите екрана чрез използването на режими като „Декор“, „Информационен“ или да се наслаждавате на вашите любими снимки. А режимите са придружени и с фонова музика.
• One Remote Control: Телевизорът се управлява с едно дистанционно, чрез което лесно и удобно може да се контролират всички свързани към него устройства.
• One connect: Всички устройства се свързват към телевизора посредством One Connect кутията, независимо от стандартите които подържат. От кутията излиза само един полупрозрачен кабел, който служи както за пренос на информация, така и за захранване, и с който всеки може да постави телевизора навсякъде в дома, без досадното загрозяване от висящи и стърчащи кабели и жици.
Благодарение на Quantum dot технологията, картината е удивително реалистична и има един милиард цветове и подробни детайли. Ultra Black и Direct Full Aray характеристиките на QLED 2018 дават безкомпромисно качество на картината, дори при пряка слънчева светлина или при слаба осветеност в стаята. Черните цветове са по-дълбоки и по-тъмни, и подчертават всеки отделен детайл. А HDR10+ технологията на Samsung осигурява широк диапазон от яркост и контраст, и дават възможност да се виждат детайли отвън сенките. На практика, всяко изображение се обработва индивидуално, кадър по кадър, за да се оптимизира визуализацията чрез поддръжката на HDR съдържание.
Освен с качеството и безупречния дизайн на телевизорите, журналистите бяха впечатлени и от това колко лесни за монтиране са на стена или на стойка, както и от невероятната простота и бързина за настройване – само за минути през мобилен телефон.
От тази седмица телевизорите ще имат и още едно огромно предимство – стартират множество тематични промоции, за да се насладите максимално на предстоящия футболен сезон. За повече информация за Samsung QLED телевизори посетете: http://www.samsung.com/bg/tvs/qled-tv/highlights/

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и хард памети, системите LSI, производствените и LED решенията. За да откриете повече, посетете официалния сайт news.samsung.com