ASUS пуска на българския пазар професионалния 32 инчов, монитор 4K UHD IPS ProArt PA32UC

ASUS пуска на българския пазар професионалния монитор ProArt™ PA32UC, с 32-инчов Ultra HD 4K екран и IPS матрица. Мониторът поддържа Thunderbolt™ 3, технологията ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) и 178-градусов ултра широк ъгъл на гледане.
ProArt PA32UC е удостоен с Ultra HD Premium™ сертификат и възпроизвежда висока яркост до 1,000cd/m2 за HDR изживяване възможно най-близо до реалността. Същевременно притежава над 99,5% покритие на цветовото пространство AdobeRGB, 85% Rec. 2020, над 95% от цветовия стандарт DCI-P3 и 100% от цветовата sRGB палитра за професионална видео обработка.
С висока яркост, ProArt PA32UC предлага реалистично HDR изживяване и с широк спектър на цветопредаване, като може да възпроизведе над 1,07 милиарда цвята, което го прави идеален за професионална видео обработка и монтаж.
ProArt PA32UC притежава усъвършенствани настройки за калибриране на цветовете и осигурява висока точност на нюансите. Потребителите ще получават по- цветни и реалистични образи. Мониторът е чудесен избор за графични дизайнери, фотографи и видео редактори, които се нуждаят от висока точност на цветовете.

Висок контраст и висока цветна точност
4K UHD (3840 x 2160) панела е с гъстота на пикселите от 138ppi, предлага четири пъти по-голяма гъстота на пикселите и до 300% повече работно пространство на екрана от Full HD дисплеи с подобен размер. Освен това, той може да възпроизвежда ясни изображения, като отличава най-фините детайли. С широка цветова палитра, мониторът надхвърля стандартите на индустрията и достига 85% Rec. 2020, 99,5% Adobe RGB, 95% DCI-P3 и 100% sRGB.
ProArt P32UC разполага с вътрешна 14-битова система, която позволява възпроизвеждането на повече от 1,07 милиарда цвята. Мониторът също така поддържа Gamma стойности от 2.6, 2.4, 2.2, 2.0 и 1.8, които позволяват по-хомогенни преходи между нюансите на изображенията.
Мониторите ProArt PA32UC са фабрично калибрирани да гарантират индустриална точност на цветовете — с делта-E (∆E) < 2. Всеки монитор е с нива на калибриране 63, 127 и 255 и притежава усъвършенствана технология за проследяване нюансите на сивото, за да се гарантира достоверно възпроизвеждане на изображението.

Най-дълбоките нюанси на черно, най-светлите нюанси на бялото
ProArt PA32UC притежава Ultra HD Premium сертификат– индустриалния стандарт за HDR. Проектиран да подобрява контраста между светлите и тъмните части на изображението, технологията HDR осигурява изключителна яснота и детайлни изображения. С пълно LED осветяване и технологията ASUS LED Driving, мониторът разполага с 384 светодиода и яркост до 1000 cd / m2, което му позволява да възпроизвежда най-дълбоките нюанси на чернотои най- светлите нюанси на бялото.

Thunderbolt 3: Универсален USB-C порт
За допълнителна гъвкавост и скорост на свързване, ProArt PA32UC предлага два Thunderbolt ™ 3 порта за прехвърляне на данни до 40 Gbps, порт DisplayPort и порт за доставка на енергия USB 3.1, който може да захранва външни устройства до 60W. Освен това, потребителите могат да свързват два UHD 4K монитора в един и същ порт без необходимост от концентратор или превключвател.
Технологията ASUS ProArt Calibration
Независимо дали става дума за десктоп или лаптоп, PC или Mac, технологията за калибриране ASUS ProArt Calibration позволява да настроите точността на цветовете и плавното отместване, за да улесните калибрирането на яркостта и цветовата консистенция на екрана. Потребителите могат да избират от широк набор настройки, за да получат точност на цветовете; като могат да използват матрици за еднородност на цветовете 3×3 и 5×5, за да осигурят консистенция и яркост; също така могат да запазват цветните параметри в профили във вградения процесор за мониторинг. ASUS ProArt е съвместим с големи колориметри, като X-rite i1 Display Pro и гамата Datacolor Spyder® 5.

СХОДНИ ВРЪЗКИ:
Глобалният уебсайт на ASUS, посветен на пресата:http://press.asus.com
Глобалната Facebook страница на ASUS: http://www.facebook.com/asus
Глобалният акаунт на ASUS в Twitter: http://www.twitter.com/asus