Air France и Qantas подновяват партньорството си и предлагат на пътниците повече транспортни възможности между Франция и Австралия

• Споразумение за съвместни полети на Air France и Qantas;
• Свързване на Австралия и Париж през Хонконг и Сингапур;
• Извършване на повече от 200(1) седмични полета от 20 юли 2018 г .;
• По-бързо и удобно пътуване.
Клиентите на Qantas и Air France ще имат повече възможности да пътуват между Европа и Австралия, през Азия, след подновеното споразумение между превозвачите. (2)
Резервации могат да се правят от 5 юни за пътуване от 20 юли 2018 г. Air France ще добави своя код на полетите на Qantas между Хонг Конг и Сидни, Мелбърн и Бризбейн, както и на тези между Сингапур и Сидни, Мелбърн, Бризбейн и Пърт.
Пътниците на Air France ще могат да летят от Сидни до пет града във вътрешната мрежа на австралийската авиокомпания: Канбера, Хобарт, Аделаида, Кейрнс и Дарвин.
Qantas ще добави кода си на полетите, извършвани от Air France между Сингапур и Хонконг и Париж-Шарл дьо Гол, като продължение на полетите от Сидни, Бризбейн, Мелбърн и Пърт.
Пътниците на Air France(3) ще имат достъп до салоните на Qantas в Хонг Конг, Сингапур и Австралия, както и клиентите на Qantas ще могат да се възползват от салоните на Air France в Париж, Хонг Конг и Сингапур.
Патрик Александър, изпълнителен вицепрезидент „Продажби и съюзи“ в Air France-KLM, заяви: „За нас е удоволствие да възстановим партньорството с Qantas. Благодарение на това споразумение, групата Air France-KLM ще може да предложи възможно най-добрите решения за пътуване на своите клиенти от Европа до Австралия, с връзки в Сингапур и Хонг Конг, две от най-популярните летища в света. Това ново сътрудничество потвърждава желанието на нашата група да се разшири в Азиатско-тихоокеанския регион.“
Алисън Уебстър, главен изпълнителен директор на Qantas International, добавя: „Това е чудесна новина за нашите клиенти, които искат да пътуват до Европа през Азия и имат още възможности да стигнат до Париж. Те ще могат да печелят и точки от честотата на своите полети. Това споразумение отговаря на нашата стратегия за партньорство, за да предостави на пътниците достъп до повече дестинации и по-безпроблемно пътуване“.
1. Подлежи на сезонни промени
2. Предмет на правителствени и регулаторни одобрения
3. Клиенти от бизнес класа, членовете на програмата за лоялност на Qantas Frequent Flyer – Platinum One, Platinum и Gold, както и членовете на програмата за лоялност на Air France-KLM Flying Blue -Club 2000, Platinum и Gold