Samsung QLED TV пренася зрителите директно на стадионите

София, 11 май 2018 г. Ненадминато реалистично изживяване предоставят QLED телевизорите на Samsung. Благодарение на тях, през футболната 2018 г. феновете ще могат да се пренесат директно на стадионите и съпреживеят като на живо дългоочакваните футболни срещи. QLED телевизорът с голям екран пренася екранното забавление на едно изцяло ново ниво на потапяне в действието със спиращи дъха моменти, превръщащи всеки кадър в кинематографско изживяване. По този начин всеки момент, всяка дузпа или незабравим гол оживяват пред очите на зрителите с още по-жизнени цветове и в безкомпромисни детайли.

Samsung постигна подвиг в еволюцията при телевизорите и вече дванадесет поредни години е №1 в глобалния бизнес с телевизори според Futuresource Consulting. С непрекъснатите иновации и ненадминатите си характеристики, QLED моделите предоставят възможност за комфортно гледане, дори отдалеч, със своя голям екран, един милиард цвята и подробни детайли. По този начин зрителите виждат нещата на екрана сякаш в реалния свят. Благодарение на Q Smart технологията, потребителите могат да управляват всичките си устройства по-удобно с One Remote Control и да взаимодействат с телевизора само с гласа си.

Преди броени дни, един от моделите – Q9FN, който вече е наличен в България, получи и забележителната оценка на Trusted Reviews: “Samsung Q9FN е рядък звяр, който пасва еднакво добре в светло или тъмно помещение. Осветеността и цветовите показатели на картината са, както и миналата година, безпрецедентни“.

Над милиард цветови нюанси с Q Colour
QLED телевизорите са първите в индустрията, които могат да възпроизведат 100% от обема на цветовете, което е потвърдено от Verband Deutscher Elektrotechniker. А през 2017 г. гамата QLED получи ULTRA HD PREMIUM сертификат от UHD Alliance (UHDA).

Всичко започва с Quantom dots
Разработени ексклузивно от Samsung, първите в света Quantum dots без кадмий са частиците с наноразмери, които превръщат светлината в милиардите ярки цветове, които виждаме на QLED телевизорите. Също като диамантите, Quantum dots са неорганични. Това означава ярки и жизнени цветове в продължение на много, много години напред. Технология предоставя най-доброто съчетание между светлина и цвят, налично в дисплей технологиите в момента. Тя адресира всички основни аспекти на качеството на картината, включително зрителния ъгъл, обема на цветовете, яркостта и подобрения контраст.

Q Contrast – по всяко време, при всякаква светлина
Вече няма значение колко светлина има в стаята. Независимо от това дали е прекалено светло или тъмно в стаята качеството на картината остава непроменено при QLED моделите, благодарение на по-дълбоки и по-тъмни черни цветове, които подчертават всеки отделен детайл.

Виж отвъд сенките с Q HDR 2000/1500/1000
Понякога зрителят просто не може да види това, което е на собствения му телевизионен екран. Особено когато е тъмна сцена с малко сенки. Q HDR е създадена чрез комбинацията от експертен опит и технология HDR10+, за да осигури широк диапазон от яркост и контраст, които да вдъхнат живот във всички нюанси на картината.

Технологията HDR 10+
С технологията HDR10+ изображенията се обработват индивидуално, кадър по кадър, за да се оптимизира визуализацията чрез динамичния диапазон на тоновете. Това придава на картината наситени цветове, дълбок контраст и зрелищно качество на изображението за всеки кадър. По този начин, в действителност се вижда какво е съдържанието, което хората зад тези кадри са искали реално да покажат.

Q Engine
В новата QLED серия телевизори на Samsung за 2018 основният двигател е Q Engine за още по- впечатляваща картина. Това е мощна иновация, която води зрителите през спиращо дъха изживяване с над един милион нюанси и цветове. Технологията осигурява 100% обем на цветовете, които виждаме в реалния живот.
Повече за QLED технологията на Samsung и новите модели телевизори вижте на: http://www.samsung.com/bg/tvs/qled-tv/highlights/

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии. Компанията преобразява света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и хард памети, системите LSI, производствените и LED решенията. За да откриете повече, посетете официалния сайт www.samsung.com/bg