Шуменскo открива фен зона за футболните емоции на шуменци през лятото

Шумен, 14 юни 2018 г. – Домакин на Световното първенство по футбол тази година в Шумен ще бъде Шуменско. Местната гордост на Карлсберг България – Шуменско пиво – ще полее футболните страсти по време на едномесечното спортно събитие, което започва днес с откриване и първи мач от 18:00 ч.
Специална Шуменско зона ще бъде изградена за периода 14 юни – 15 юли в Градската градина на Шумен. В нея жителите и гостите на града ще могат да следят мачовете от първенството на голяма видео стена, където ще се излъчват всички футболни срещи в близкия един месец. Шуменско зона ще предлага голям бар и барбекю за почитателите на футбола и хубавата бира.
Първото голямо събитие е на 14.06. от 16:00 ч., когато за откриването на футболния лагер ще се погрижат музикантите от Taking Heet, а след това ще бъде излъчен на живо първия мач от програмата на Световното първенство по футбол.

Интересни факти за новите попълнения в семейството на Шуменско – новите два стила от Колекцията на пивоварите – чешки и белгийски стил Шуменско, които ще съпътстват гледането на мачовете във футболния лагер:
• Шуменско – чешки стил – е бира, вдъхновена от чешките пивоварни традиции с кехлибарен цвят, добре балансирана плътност и приятен хмелов вкус. Отличителният характер на пивото се дължи на комбинацията от богат малцов аромат, преплетен с букет от традиционните за чешките бири сортове хмелове (сааз и херсбрюкер). За приятния вкус и пивкост на Шуменско в чешки стил допринася умерено изразената му горчивина. За неговото разработване специално се погрижи Мария Стоева, майстор-пивовар от пивоварната на „Шуменско“ в град Шумен.
• Шуменско – белгийски стил – е освежаващо, пивко и много ароматно пиво с характерния вкус на традиционните белгийски бири. Богатият аромат на портокалови кори и кориандър е негова отличителна черта, а вкусът е леко сладникав. Цветът е светло сламено-златист и образува плътна бяла пяна. За разработването на белгийския стил „Шуменско“ се погрижи Методи Стоянов, майстор-пивовар от пивоварната на Карлсберг България в град Благоевград.

За Шуменско
Шуменско е една от водещите бирени марки у нас, част от портфолиото на Карлсберг България. През 2017 година Шуменско чества 135-тата си годишнина и неговото развитие отбелязва сериозни ръстове през последните две години. За изминалата 2017 година Шуменско постигна увеличение в обемите от +15,2%, което се отрази и на ръст в дяла му от общия бирен пазар в страната. Цитираните данни са по агенция Nielsen A/S.

За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка.