Добре дошли на борда, малчугани!

Air France винаги отделя особено внимание на комфорта на семействата, които пътуват и прави всичко възможно, за да осигури забавно преживяване за децата. Със своите 1 400 000 малки пътници на полетите си всяка година, включително 300 000 пътуващи сами, но специално придружени, Air France непрекъснато прави нововъведения с една единствена цел: да направи полета развлекателен и забавен!
На борда е по-забавно, отколкото у дома!
– Програми за медитация за млади и стари
„Mind“ е програма за медитация, предназначена да помогне на децата и родителите да се отпуснат на борда и да ги запознаят с предимствата на концентрацията и спокойствието. Общо дванадесет програми за медитация са достъпни на 4 езика: шест са за деца на възраст над четири години от най-продаваната книга на Елине Снел „Седиш все още като жабче“ и шест за възрастни.
– Магьосник на борда
На полетите на дълги разстояния, децата могат да се научат как да извършват магически трикове. Стюард на Air France, който също е и магьосник, е създал уроци като част от програмата за развлечение. Всички трикове се правят с предмети, които децата могат да намерят в своя комплект игри, получен на борда. Те ще могат да впечатлят родителите си, без да напускат своето място … Магия!
– Нови комплекти за игра на полетите на дълги разстояния
За децата на възраст от 3 до 8 години се предлагат два нови комплекта за игра. В допълнение към книжката и моливите за оцветяване, младите пътници също ще намерят магнитна рамка за снимки, антистресова топка и малки колекционерски животни.
С изтеглянето на приложението „Air France Kids“ преди заминаването, родителите могат да имат 3D рисунка за спомен.
– Рисунка за спомен
Сред многото играчки и игри в предложените комплекти, децата ще намерят картичка за оцветяване. От едната страна има самолет, който лети и пейзаж за оцветяване, а от другата – линк за изтегляне на оригиналното приложение за деца. С изтеглянето на приложението „Air France Kids“ * преди пътуването, на таблет или смартфон, децата могат да имат за спомен снимка на своите цветни триизмерни самолети!
* Приложението е налично в App Store и Google Play.
За децата пътуващи сами
След като пристигнат на летището, децата пътуващи без придружител, се посрещат от агентите на Air France, които са отговорни за тях до пристигането им в крайната дестинация. По време на полета, малчуганите получават дори и повече внимание от страна на екипажа и имат достъп до същите услуги както всички останали деца на борда. С услугата Kids Solo, персоналът на Air France придружава децата и гарантира безопасността им през цялото пътуване
– Проследяване на пътуването на децата в реално време и снимка, за да докажат, че са пристигнали!
За да се осигури спокойствието на родителите и да улеснят пътуването на децата, Air France разработи специална услуга на своето приложение „Air France“. На своя таблет или смартфон родителите могат да резервират билети за малките пътници, да получават достъп и да променят резервациите, както и да проследят пътуването на детето си в реално време – от регистрацията на летището, качването на борда, излитането до кацането. Тази информация може да бъде споделена и с лицето, което очаква детето в крайната дестинация и което може да изпрати снимка чрез приложението, когато детето пристигне.
– Нова специална зона за връзки
На летище Париж-Шарл де Гол, терминал 2EL – ново и забавно място, компанията посреща всички деца, които пътуват сами със свързващ полет от повече от два часа и половина. Под надзора на агентите на Air France, те прекарват времето си при най-добрите условия в няколко различни зони: зона за почивка след полет на дълги разстояния, игрална зала за 5-9-годишни деца, фоайе с библиотека , зони за игра на тийнейджъри с терминали Sony PS4, маса за игри със сензорен екран, джаги и разбира се безплатен Wi-Fi.
А за бебетата?
– Нов комплект за комфорт за бебета
На всички полети на дълги разстояния, в пътнически класи La Première, Business и Premium Economy, за семействата пътуващи с малки бебета е на разположение нов практичен комплект. Той съдържа бисквитка, пухкава играчка, лъжичка, пелена, както и кърпички и крем за овлажняване Nivea Baby.
– Без сълзи за мъниците
Загубата на плюшената играчка е недопустима. Air France знае това и предлага карта My Teddy, която е на разположение при регистрация. Прикрепена към плюшената играчка с гумена лента, тя съдържа данните за контакт на младия пътешественик и номера на полета. Ако плюшчо се загуби или е забравен на летището, лесно ще се събере с младия си собственик.
– За вкуса на най-малките
Air France предлага специално меню за всички бебета от 6 до 24 месеца, което се състои от малко бурканче с вкусна храна, бурканче с десерт, мляко и бисквитки, но трябва да бъде поръчано от родителите най-късно 24 часа преди заминаването.