Lavazza ще вземе участие на Уимбълдън за осма поредна година

Официалното кафе на Шампионата за последните 8 години, Lavazza, посреща известни личности и своя глобален посланик Андре Агаси

Лондон, 4 юли 2018г. – Lavazza водещата световна марка за кафе, е официалното кафе на тазгодишния турнир Уимбълдън. През последните осем години партньорството се разраства и ще продължи и през 2019г.

За втора поредна година Lavazza посреща на Шампионата глобалния си посланик: тенис легендата Андре Агаси. Той ще бъде в компанията и на други известни фигури от света на тениса, които скоро ще бъдат обявени.

На терените на най-престижния тенис турнир в Обединеното кралство брандът ще демонстрира кулинарно съвършенство и нови кулинарни експерименти. Lavazza ще посрещне някои от своите глобални посланици като Шон Ранкин, създател на ресторанта Ormer Mayfair, отличен с звезда на Мишелин три месеца след откриването му, прочутия италианец Карло Крако, главни готвачи от световно признати ресторанти със звезди Мишелин, както и световноизвестния сладкар Ернест Кнам.

През първата седмица от турнира много от ключовите посланици на Lavazza ще бъдат на типичния за Англия феномен „висене на опашка“, очаквайки своето кафе именно на опашката на Lavazza. Феновете на тениса също ще могат да се отбият там за безплатно Lavazza кафе, което да ги зареди преди посещението им на Шампионата. Революционният принтер Ripplemaker, който добавя красиви изображения на различни напитки, също ще бъде на място, давайки възможност на посетителите да разкрасят пяната на капучиното или латето си с техните селфита (или със снимка на техните любими тенис идоли!)

Вицепрезидентът на Lavazza, Марко Лаваца, коментира: „Lavazza се радва да продължи отношенията си с Уимбълдън, с иконичните личности, които любителите на тениса познават и обичат, включително с глобалния ни посланик Андре Агаси, който завинаги ще бъде свързан с тенис шампионата, в който той спечели първата си титла от Големия Шлем. Горди сме да продължим нашата подкрепа към един от най-великите тенис турнири в света”

Шампионатът Уимбълдън започна на 2-ри юли и ще продължи до 15-ти юли 2018 г. През двете седмици на турнира 100 експертно обучени баристи на Lavazza ще сервират автентичното италианско кафе от 60 места за обслужване на 500 хиляди фенове на тениса.

За почитателите на тениса, както на престижните терени на Уимбълдън, така и на опашките на точките за обслужване, ще бъдат сервирани класически и лимитирани кафе напитки, които да се харесат както на британската, така и международната публика.

Потвърждавайки глобалната си отдаденост към тениса, Lavazza запазва позицията си като единственият световен бранд за храна и напитки, който за трета поредна година си партнира с всички 4 турнира от Големия шлем – сервирайки най-продаваното италианско кафе на повече от 3 милиона тенис любители на престижното първенство Ролан Гарос, тенис турнирите US Open и Australian open, както и шампионата Уимбълдън.

За Lavazza Group
Основана през 1895 година в Торино, италианската компания за кафе е собственост на семейството Lavazza от 4 поколения. Като една от най-важните компании в сектора, Групата оперира в над 90 държави през филиали и дистрибутори, които изнасят 63% от продукцията. Lavazza дава работа на общо 3 000 души с оборот от 2 милиарда Евро през 2017 година. Lavazza създава концепцията за блендирането – с други думи изкуството на комбинирането на различни типове кафе от различни географски региони – което продължава да бъде отличителна черта на повече от продуктите.
Също така компанията има над 25 години опит в производството и продажбата на системи и продукти за кафе в капсули. Lavazza е и първият италиански бизнес, предлагащ системи за капсули еспресо.
Lavazza работи във всички бизнес сегменти: обслужване у дома, извън дома и в офиса, винаги с акцент върху иновациите в технологиите и методите за потребление. Компанията успява да се популяризира чрез важни партньорства, които напълно съответстват на стратегията ѝ за интернационализация, като тези в света на спорта с тенис турнирите от Големия шлем, в областта на изкуството и културата с престижни музеи като „Гугенхайм“ в Ню Йорк, колекцията „Пеги Гугенхайм“ във Венеция и Държавния музей „Ермитаж“ в Санкт Петербург, Русия.
Докато компанията продължава да върви по пътя на стратегическата глобализация, групата Lavazza придобива местни компании на ключови пазари като френския с Carte Noire (2015 г.), Merrild в Дания (2015 г.) и Kicking Horse Coffee в Северна Америка (2017 г.). Освен това през 2017 г. групата увеличава разпространението на продукцията си чрез придобиването на френската Espresso Service Proximité и италианската Nims.