РЕЦЕПТА ЗА КОКТЕЙЛ ПО СЛУЧАЙ МОНДИАЛ 2018 И ПЪРВО МЯСТО ЗА ФИНЛАНДИЯ ПО КОНСУМАЦИЯ НА КАФЕ

Торино, Италия / Москва, Русия (9 Юли 2018) –По случай Световното първенство по футбол в Москва, италианската компания за кафе Lavazza представя нов тематичен коктейл, подходящ за посрещане на финалните мачове в надпреварата. Финландците не успяха да се класират на Мондиал 2018, но пък заемат първото място по потребление на кафе. Lavazza споделя класацията на държавите с най-висока консумация на напитката на човек, измерено на килограм зелено кафе.
След Финландия, която печели първото място, на второ и трето място се нареждат Норвегия и Дания . Според информацията от Тренировъчния Център на Lavazza, тези страни са любители на филтърното кафе и по-дългите кафе напитки. Бразилия – най-голямата страна-производител на кафе, също влиза в топ 10 по консумация на кафе. Италия-родното място на автентичното еспресо и кафе бленда (изобретен от основателя на Lavazza – Luigi Lavazza) изненадващо се подрежда точно в средата – на 11то място. Това вероятно се дължи на факта, че италианците предпочитат класическо еспресо, чийто обем е много по-малък от обема на голяма чаша филтърно кафе.

Достатъчно за приятелската надпревара. Дори да не успеете да стигнете до Москва това лято, можете да се насладите на финалните мачове на Световното първенство в комфорта на собствения си дом. Експертите от Тренировъчния Център на Lavazza изобретиха новото Espresso Martini, смесвайки две от най-характерните напитки на Русия и Италия – водка и кафе… студен и освежаващ прочит на познатия класически коктейл. Така че, пригответе си едно Espresso Martini от Lavazza и се отпуснете, за да се насладите на летните мачове докатo отпивате от вкусовете на Русия и Италия където и да сте.

Espresso Martini от Lavazza
За направата на: 1 порция
Време за приготвяне: 2 минути

Оборудване:
• 1 x шот чаша
• 1 x шейкър за коктейли
• 1 x еспресо чаша
• 1 x кофа за лед
• 1 x лъжица за лед
• 1 x цедка за коктейли

Продукти:
• 50ml шот водка Black Cow
• 40ml дълго еспресо, препоръчава се капсулите на Lavazza A Modo Mio Magia
• 15ml кленов сироп
• Чаша лед
• 3x кафени зърна

Инструкции:
• Напълнете шейкър за коктейли и чаша за мартини с лед
• Проверете дали еспресо машината ви е готова за работа (Тренировъчният център използва модела Lavazza A Modo Mio Jolie) и пригответе дълго еспресо (по-дълъг шот еспресо от традиционното) в еспресо чашата с капсула Lavazza A Modo Mio Magia
• Изсипете всички съставки в шейкъра и разклатете енергично за 10 секунди
• Премахнете леда от чашата за мартини и отворете шейкъра
• Покрийте шейкъра с цедката и изсипете директно в чашата за сервиране
• Урасете с кафени зърна за завършек

За Lavazza Group

Основан през 1895 в Торино, италианският произвдител на кафе е собственост на фамилията Lavazza от четири поколения. Измежду най-важните производители на кафе в света, групата в момента оперира в над 90 страни чрез филиали и дистрибутори, изнасяйки 63% от продукцията си. Lavazza разполага с общо около 3,000 служители, а оборота на фирмата възлиза на над 2.0 милиона евро през 2017. Lavazza изобретява концепцията на блендирането — или с други думи изкуството да се комбинират различни видове кафе от различни географски области — в ранните си години и това продължава да бъде отличителна черта на повечето продукти на компанията.

Компанията има и 25 годишен опит в производството и продажбата на индивидуални системи и продукти за направа на кафе. Това е и първият италиански бизнес, който предлага капсулни сисеми за кафе.

Lavazza оперира във всички бизнес сегменти: кафе услуги у дома, навън и в офиса, винаги с фокус върху технологичните иновации. Lavazza успява да развие полулярността на марката си чрез важни партньорства в синхрон със стратегиите си за интернационализирането ѝ, като тези в света на спорта с тенис състезанията Grand Slam, и тези в сферата на искуството и културата с престижни музеи като Ню-йоркския музей Guggenheim, Венецианската колекция Peggy Guggenheim, и музея Ермитаж в Санкт Петербург, Русия.

С продължението на компанията по стратегическия път на глобализация, Lavazza Group придоби местни съкровища от ключови пазари като френските Carte Noire (2016), датските Merrild (2015) и северно американските Kicking Horse Coffee (2017). В допълнение, през 2017 групата разширява своето поле на разпространение с придобиването на френските Espresso Service Proximité и италианските Nims.