Visa демонстрира нови технологии за разплащане по време на Webit в София

„С иновациите, представени на щанда на Visa на Webit, потребителите могат да преживеят бъдещето на разплащанията през мобилни телефони, таблети и други свързани устройства“, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България по време на събитието

София, 28 юни 2018 – По време на технологичния форум Webit re:Inventing Europe’s Future’2018 в София световният лидер в дигиталните разплащания Visa демонстрира как те могат да бъдат извършвани с помощта на технологии като Интернет на нещата, виртуална и разширена реалност и т.н. Изложбената зона на Visa на събитието представи на българската и чуждестранната публика на форума избрани концепции, които компанията показва и в иновационния си център в Лондон.
“Visa демонстрира различни форми на разплащания, които обслужват всекидневни потребности като паркиране, поръчване на храна, покупка на облекло, зареждане на гориво и др, в зависимост от местоположението ви. На щанда ни на Webit посетителите можеха да изпробват сами новите начини на разплащане. Парите в брой все по-рядко намират приложение в ежедневието в нашия все по-дигитализиращ се свят. Ролята ни на компания, която развива електронните разплащания в световен мащаб, е по-важна от всякога, а технологиите и иновациите, които са в основата на бизнеса ни, са двигателят за нашето развитие. Присъствието на Visa на Webit е нагледна илюстрация на тази идея“, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.
На щанда на Visa беше представено и приложение за улесняване на паркирането в града. Демонстрацията включваше иновативна технология с използването на сензори за откриване на свободни места за паркиране, за които сигнализира специално мобилно приложение. Докато колата е паркирана, приложението отчита времето за престой (в минути). Когато автомобилът напусне паркомястото, плащането се извършва автоматично през специалното приложение чрез предварително регистрирана карта Visa и изпраща съобщение с електронна разписка на мобилния телефон на собственика.
„Ключът към успеха на бизнеса на Visa е възможността на компанията да предскаже бъдещето и да се адаптира към него. Изключителна е способността на Visa да изгражда съвременни връзки отвъд наличната инфраструктура, като трансформира всяко мобилно устройство в разплащателно. Гледаме към бъдещето, както сме правили през последните 60 години, като се ръководим от принципите на партньорство, иновации, доверие и прозрачност. Смятаме, че в прехода към дигитални разплащания и бъдеще без пари в брой, ще станем свидетели на повече промени в платежната индустрия за следващите няколко години, отколкото сме наблюдавали през последните няколко десетилетия взети заедно“, каза Виш Соуани, ръководител „Отношения с финтех индустрията и стратегически партньорства“ за Visa в Европа, пред публиката на Webit в София по време на пленарната сесия, организирана от Мария Габриел, българския еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество.
В рамките на панела „Гражданското участие“ по време на срещата Webit.Cities Summit под патронажа на Йорданка Фандъкова, кмет на София, мениджърът на Visa за България Красимира Райчева коментира как напредването на дигиталните разплащания в градовете по света създава ползи за потребителите, търговците и най-вече местните административни институции.
Webit е най-влиятелният форум за иновации, политики, инвестиции, дигиталната икономика и предприемачество в Европа за 2018 г. Тази година 10-то издание на фестивала се състоеше от над 10 паралелни тематични конференции, фокусирани върху бъдещето на здравеопазването, цифровите умения и образованието, технологиите, жените в бизнеса и политиката, инфраструктура, медиите в 21 век и др. Посетителите на конференциите имаха възможността да посетят изложбените площи на големи, модерни и динамични компании от различни сектори на икономиката.
# # #
За Visa Inc.

Visa Inc. е световен лидер в дигиталните разплащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като създаваме възможност потребителите, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата модерна глобална мрежа за обработка на данни, VisaNet, гарантира сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 съобщения за трансакции в секунда. Иновациите, които са постоянно във фокуса на компанията, са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят Visa посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията. За повече информация, посетете нашата уебстраница www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaInEurope.