SQL Master Academy обучи над 1700 експерти!

SQL Master Academy се утвърждава като най-успешния обучителен център за SQL Server и BI експерти в България. Над 200 специалисти от страната и чужбина преминаха успешно обученията в Академията през първия учебен сезон на 2018-та година.

Общият брой на завършилите Академията курсисти вече надвишава 1700. Учебната програма на SQL Master Academy е разработена от Маргарита Наумова, която е сред най-авторитетните SQL Server експерти в света.

Професионалния екип от инструктори провежда 40 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, BI и ITIL. От скоро учебният център е партньор на PECB Europe (Professional Evaluation and Certification Board) – компания за образователни и сертификационни услуги, представител на PECB Group Inc. в Германия, Австрия и Швейцария, както и в Централна и Източна Европа. Благодарение на партньорството, SQL Master Academy може да предлага услугите и портфолиото от обучения на една от най-добрите организации в световен мащаб в областта на GDPR. Всеки курс от портфолиото на Академията е с впечатляваща колекция от практически примери, задълбочени лабораторни упражнения, както и богат набор от демонстрации.

„Само за няколко години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1700 души и да допринесем за повишаване на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят. Приятно е, когато чуеш от колеги, които са преминали обучение в Академията, че наученото в курсовете им е помогнало в разрешаването на заплетен казус или спешен проблем, а такава обратна връзка получавам много често”, коментира Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy.

В момента екипът на SQL Master Academy се е отдал на инициативата си „Лятна DBA Академия 2018“ – първата по рода си у нас безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA). В рамките на месец юли одобрени кандидати ще преминат през 4 от курсовете на Академията, адаптирани за интензивното обучение. Успешно завършилите ще бъдат представени пред работодатели, партньори на инициативата.

През месец Август инструкторите на SQL Master Academy ще бъдат лектори в Microsoft University Норвегия. Те ще поемат предвидената шест седмична програма от обучения за втора поредна година. А през септември, отново ще са на разположение на българските ИТ специалисти.

Програмата на SQL Master Academy за предстоящият нов учебен сезон е вече публикувана и достъпна за всички заинтересовани.

За Маргарита Наумова

Маргарита Наумова е световно признат SQL Server специалист, инструктор и лектор на събития в България и чужбина. Тя е сред малкото носители на престижния сертификат Microsoft Certified Master. Това постижение я нарежда сред 100-те водещи SQL Server експерти в света. От октомври 2000 г. тя е Microsoft Certified Trainer и многократно е удостоявана с признанието Microsoft Most Valuable Professional.

Маги има 15-годишен опит с бази данни и SQL Server, като това включва дизайн и имплементация на решения в България, Великобритания, Дания, Германия, Норвегия, Финландия, Швеция и др.

Маги е и редовен лектор на големи Microsoft и SQL Server конференции. Нейните зали на събития, като PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, са винаги пълни.

От 2010 г. насам Маги е управляващ партньор и главен SQL Server архитект в създадената от нея консултантска компания Инспирит, част от която е образователният център SQL Master Academy.