Световната купа на FIFA, която видяха хиляди българи,  очаква новия победител в Русия

12 юли 2018 г., София
Световното първенство по футбол вече е към своя край и всички тръпнат в очакване да разберат кой ще е шампионът на 2018-а в Русия. Тазгодишното издание на Световната купа е още по-специално и заради и възможността любителите на футбола да се докоснат на живо до легендарния трофей. Той стъпи на българска земя на 14 февруари със специален самолет на Coca-Cola. Българските фенове имаха историческата възможност да се доближат до оригиналния трофей на FIFA за първи път по време на глобалната му обиколка FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola. До началото на така чаканото футболно първенство статуетката премина през повече от 91 града в 51 страни на 6 континента. А еуфорията е още по-голяма за хилядите българи, които успяха да се снимат със златната статуетка в Sofia Event Center, Paradise Center, очаквайки с нетърпение да разберат в ръцете на кой отбор ще заблести победоносно.
„Благодарение на дългогодишното ни партньорство с FIFA, ние от Coca-Cola България, успяхме да подарим едно незабравимо изживяване за всеки футболен фен – да види на живо оригиналния трофей на Световното първенство по футбол, които е бил в ръцете на редица идоли от футболния свят. Като дългогодишен партньор на футбола, ние се гордеем, че имаме възможността да подкрепяме развитието на спорта и успяхме да създадем вълнуващи и емоционални спомени на българските почитатели на най-обичания спорт“, сподели Елиза Грънчарова, изпълнителен директор на Coca-Cola за България.
След своето близо 100-дневно пътуване Трофеят е вече в Русия за стартиралото преди няколко дена 21-во Световно първенство по футбол. В периода между 14 юни и 15 юли ще се изиграят общо 64 мача. За първи път в историята на Мондиала, той ще се проведе в страна от Източна Европа. Пред отборите и купата стоят 7 мача. За така желания от всички футболисти златен трофей ще се борят 32 страни, разпределени в осем групи по четири отбора.
Статуетката е направена от масивно злато и тежи 6 кг и 142 г и изобразява две фигури на атлети, които държат земното кълбо над тях. Сегашният дизайн на оригиналния трофей датира от далечната 1974 година. Купата на FIFA има богата история, белязана от значими събития.
По време на световната си обиколка FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola символът на футболния свят, купата на Световното първенство, успя да обедини не само всички футболни фенове, но и любителите на положителни емоции. Въпреки различията в културите и традициите им, всички те споделихи общата си любов към Coca-Cola и футбола.

За The Coca-Cola Company
The Coca-Cola Company е най-голямата компания за безалкохолни напитки в света, която предлага на потребителите повече от 500 вида газирани и безалкохолни продукти за пиене и възможност за избор от над 3 900 напитки. Coca-Cola е една от най-разпознаваемите марки в света с портфолио, което включва 21 разпознаваеми бранда, генериращи над 1 милиард щатски долара годишно от продажба на дребно. Деветнадесет от тези отличаващи се марки се предлагат с намалено съдържание на захар, нискокалорични продукти и такива с нулево съдържание на калории: Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia и Gold Peak. Kато част от най-голямата система за дистрибуция на напитки в света, Coca-Cola е доставчик №1 на газирани и базалкохолни напитки. Повече от 1.9 милиарда напитки се предлагат на потребителите в над 200 страни всеки ден. Компанията е поела траен ангажимент към изграждането на устойчиво развити общности и се фокусира върху инициативи, които намаляват екологичния отпечатък, създават безопасна и приобщаваща работна среда за служителите и подобряват икономическото развитие на общностите, в които те работят. В партнъорство с бутилиращите компании, Coca-Cola се нарежда сред най-добрите работодатели в света с повече от 700 000 служители. За повече информация посетете уеб страницата на Coca-Cola Journey – www.coca-colacompany.com, последвайте компанията в Twitter на www.twitter.com/CocaColaCo, разгледайте блога й Coca-Cola Unbottled на www.coca-colablog.com или я намерете в Linkedln – www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company.

За FIFA World Cup Original Trophy
Отборите – победители от Световното първенство по футбол, печелят оригиналния трофей на FIFA, но той неизменно остава притежание на FIFA. Статуетката е направена от масивно злато и тежи 6 кг и 142 г и изобразява две фигури на атлети, които държат земното кълбо над тях. Сегашният дизайн на оригиналния трофей датира от далечната 1974 г. Като една от най-разпознаваемите емблеми на спорта, купата на FIFA може да бъде докосвана само от избран кръг от хора – отбора – победител на Световно първенство, и държавни глави. Според правилата на FIFA отборът победител задържа временно оригинала на купата до следващото Световно първенство, след което получава за постоянно реплика на трофея (позлатена, а не от масивно злато), гравирана с годината, държавата домакин на първенството и името на победителя. FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola предоставя изключителна възможност за хората, да вземат участие в емблематичното събитие и да споделят своята страст към спорта. Емоциите от докосването до оригиналния трофей на Световното първенство по футбол на FIFA ще остане за дълго време в съзнанието на всички футболни фенове.