Air France отвори нов бизнес салон на летище Шарл де Гол

За пътниците от България, Хърватия и Румъния, които излитат и кацат на летище Париж-Шарл де Гол, Air France отвори изцяло новия си бизнес салон, разположен в зала L на терминал 2E.
С обща площ от 3200 кв. метра и капацитет от 540 места, напълно реконструираният салон предлага няколко нови функции за оптимално удобство:
При влизането си в салона, гостите лесно могат да се ориентират с помощта на интерактивен план на входа. Те могат да разгледат всички предлагани услуги и да направят своя избор, в зависимост от времето, с което разполагат.
Air France повери на френския дизайнер Матийо Леанор създаването на бар зона от 160 кв.м, където времето е спряло между небето и земята. Разположен в сърцето на новия бизнес салон, „Le Balcon“ е с уникална извита структура, обгърната от огромен златист огледален таван. Пространството включва централен бар, заобиколен театрално от сепарета, в които пътниците могат да се отпуснат и да се насладят на комфорта преди полета си. Всяко сепаре е тапицирано в синьо кадифе и разполага с голям диван, висока маса и предлага най-новите услуги за свързване. Смесването на дърво, мрамор, огледала и светлина в „Le Balcon“ е едновременно шик и релаксиращо. В центъра, дизайнерът е интегрирал LED екран с изображение на небето. От сутрин до вечер този великолепен прозорец от светлина имитира промените на деня в реално време.
В сърцето на „Le Balcon“, всяка вечер от 19:00 до 21:00 часа, Air France предлага селекция от коктейли *, специално създадени от главния барман на хотел „Ланкастър“ в Париж:
• Коктейл „Un air de Paris“, специално създаден за Air France, в който шампанското искри като Айфеловата кула, а Коантро-то отваря портите на градините Тюйлери с нотки на портокал и коняк, подобрени с няколко капки лимон;
• Коктейл „Destination“ на месеца, вдъхновен от вкусовете на известен град от мрежата на Air France. Всеки месец клиентите ще се качат на нова дестинация: Шанхай, Йоханесбург, Ню Йорк или Токио.
• Безалкохолен коктейл, създаден около емблематична съставка от френските региони, който се обновява всеки месец.
В салона се предлага богата и разнообразна гурме кухня:
• Уникалната гурме трапезария, проектирана в духа на съвременна парижка брасерия, разполага с отворена кухня, в която готвачът приготвя вкусни топли ястия пред клиента;
• Предлагат се горещи и студени сезонни ястия за всички вкусове, салати и сладкиши;
• Специална селекция от вина и шампанско, създадена от Паоло Басо, най-добрият сомелиер в света за 2013 г.
Тук е най-голямата уелнес зона на Air France с площ повече от 550 кв. м. В изискана обстановка, клиентът релаксира и времето, като че ли е спряло. Уелнес зоната предлага на гостите:
• Зона за бърз отдих в комфортни шезлонги или мини-кабини за оптимална почивка;
• Детокс бар предлага най-новите органични продукти за детоксикация от Palais des Thés, както и ароматни води Evian;
• Спа център Clarins, с процедури за лице в две индивидуални кабини, в които гостите могат да се насладят на цялата експертиза на козметиците от Clarins;
• Две частни сауни за освежаване между полетите;
• Големи луксозни душове;
Новият бизнес салон на Air France предлага разнообразие от продукти и услуги, включително и няколко индивидуални зони.
• „Le Club“ – лично пространство, за самостоятелна работа или среща с други хора в приятелска атмосфера;
• „Le Petit Salon“ – място, където цари спокойствие и смартфоните мълчат;
• „At Your Service“ – зона за помощ от персонала на Air France: за резервация на душ или сауна, за промяна на полет и т.н.
• Дисплеите „Air France Shopping“ – предлагат селекция от изключителни стоки от Air France, достъпни и на www.airfranceshopping.com;
• Две павилиона, разположени от двете страни на бара, предлагащи френски и международни вестници и списания, в допълнение към пресата в приложението „Air France Play“.
Детската зона е специално проектирана за деца на възраст от 4 до 12 години. Както уютно, така и забавно, тя съчетава изискана декорация и фантазия, което я прави място за почивка и забавление. Малките пътници могат да се наслаждават на разнообразни развлечения индивидуално или с други деца.