Кои са най-важните икономически, технологични и научни събития от годината – във фокуса на конференцията THE NEXT BIG THING 2018

Водещи експерти дискутират най-актуалните теми, които променят местните и световните пазари

Третото издание на бизнес конференцията на Bloomberg TV Bulgaria – THE NEXT BIG THING ще очертае най-важните събития и открития, които променят света. Конференцията ще се проведе на 16 октомври, от 9.00 часа в София, и ще протече под мотото Leading Change. В рамките на събитието световноизвестни експерти в сферата на икономиката, технологиите и науката ще анализират глобалните тенденции, които имат влияние върху индустриите и начина ни на живот. Форумът съвпада и с третия рожден ден на единствената специализирана бизнес телевизия у нас – Bloomberg TV Bulgaria.

Конференцията THE NEXT BIG THING е насочена към представители на международни компании и лидери на мнение от всички индустрии, браншови организации, клъстери, неправителствени организации, както и към малкия и среден бизнес. Фокусът по време на събитието ще бъде поставен върху това дали сме изправени пред нова световна финансова криза и какви са икономическите рискове на бъдещето. Друг акцент са новите технологии и как те променят индустриите.

Интересните дискусии и презентации в тазгодишното издание на THE NEXT BIG THING ще продължат през целия ден. Първият панел от конференцията е посветен на най-важните икономически и финансови събития от 2018 г. Кои са те и как промениха света? Изправени ли сме пред нова търговска война? На тези и още въпроси ще отговори Маркъс Ашуорт – колумнист в Bloomberg Opinion, чиято специалност са европейските пазари.

В рамките на втория панел – „Дигитална икономика“, Роб Мейчин (оперативен директор в Endava), Владимир Филипов (Nearsoft) и Виктор Андонов (Devexperts) ще дискутират до колко сме готови за дигитализацията, как индустрията 4.0 променя представата ни за производство и какви икономически предизвикателства предстоят. Джулиян Лий, петролен стратег в Bloomberg, ще разкрие как електромобилите променят световната икономика и какво се случва с петролните пазари.

Как се развиват медицината и здравеопазването и кои са последните тенденции в космическата технология и роботиката – отговори на тези въпроси гостите ще получат в третия панел. Регистрацията за конференцията вече е отворена, като до 19 септември 2018 г. ще се предлагат и билети с отстъпка за ранно записване.

Актуални новини около участниците в събитието и програмата на THE NEXT BIG THING може да следите на http://tnbt.bloombergtv.bg/ и във фейсбук страницата на Bloomberg TV Bulgaria: https://www.facebook.com/BloombergTVBG/.

Генерален партньор на THE NEXT BIG THING е БАКБ. Конференцията се провежда с подкрепата на Opel, Philip Morris Bulgaria, A1, Monbat Group.