Компанията, която е дарила над 313 000 лева през 2017 г. беше отличена с наградата от националния конкурс на Български дарителски форум

София, 22.11.2018 г.
Днес на официална церемония в Президентството, Българският дарителски форум (БДФ) връчи годишните си награди за 13 поредна година. TELUS International Europe получи отличието „Най-щедър дарител“ с дарени над 313 000 лева за 2017 година.

По време на този период компанията, която е най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас, чрез проекта си TELUS Ден на Подкрепа, е дарила труд и средства за ремонта на две училища за деца със слухови проблеми в София и Пловдив. Освен това през 2017 г. общественият борд на TELUS International в България e подкрепил 26 проекта на неправителствени организации със сумата от 150 000 лв.

Социалната политика на компанията се отличава с ежегодното провеждане на доброволчески инициативи, в които участват служителите й, които са над 3000 в България, както и с регулярната си подкрепа към обществено значими проекти в сферата на образованието, здравеопазването и околната среда.

„Дарителството е част от ценностите, които в TELUS International подкрепяме. Като голям и отговорен участник в българския бизнес, ние вярваме, че трябва активно да допринасяме към обществото и средата около нас. Тази философия се споделя от всички служители, което я прави още по-устойчива.“, сподели Юлиян Милев, вицепрезидент финанси и CFO на TELUS International за Eвропа.

TELUS International участва за втора поредна година в престижния конкурс на БДФ. През 2017 година компанията отново беше отличена като „Най-щедър дарител“ и получи допълнителен приз за „Най-голям обем нефинансови дарения“.

За TELUS International Europe

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5 500 служители на територията на 5 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика. През изминалата 2017г. компанията беше отличена от президента на България, г-н Румен Радев с наградите на Български дарителски форум за „Най-голям обем нефинансови дарения”, както и за „Най-щедър дарител”. През изминалата година компанията стартира и инициативата си „Мога Там. Искам Тук“, която цели да привлече можещи и талантливи българи, които живеят в чужбина, обратно в България.

За повече информация: https://www.telusinternational.com/

За контакти:
Ива Колева
CSR manager
ivanka.koleva@telusinternational.com
Тел. +359 877 171 668