21 000$ nagraden fond za uchastie v specialen Hackathon

21 000 долара награден фонд за участие в специален Хакатон на основата на блокчейн платформа

Онлайн състезанието е за JAVA програмисти със смарт контракти на блокчейн платформата Ardor

Блокчейн компанията Jelurida предизвиква опитните Java програмисти, стартирайки онлайн хакатон със сериозен награден фонд от 21 000 долара. Състезанието се организира в чест на едногодишния юбилей на Ardor и стартирането на Lightweight contracts (ново усъвършенстванo поколение на smart contracts). Всеки желаещ може да се включи в конкурса на следния линк: https://www.jelurida.com/ardor-hackathon-2018. Крайният срок за участие и решаване на JAVA задачите е 10 януари 2019 г.

Задачите в хакатона са от областта на второто поколение умни договори и засягат следните области:
1. Обмяна на валута
2. Децентрализирано записване и съхранение на данни в облака
3. Верификация на идентичността.

За всяка от трите задачи има съответно първа, втора и трета награди. Общо 21 000 долара ще бъдат раздадени в началото на 2019 г. Хакатонът е вече отворен за всички, които биха желали да премерят сили и да спечелят. За повече информация и инструкции: https://www.jelurida.com/ardor-hackathon-2018.

Създателите на първата в света изцяло Proof-of-Stake блокчейн система Nxt в началото на 2018 г. надградиха възможностите ѝ, създавайки мащабируемата, поддържаща дъщерни блокчейни система Ardor. Създаването на Ardor бе предизвестено доста преди официалното ѝ начало, когато на базата на притежанието на Nxt потребителите получиха жетони (token) ARDR. Тази технология се оказа с изключително големи възможности, които притежателят на интелектуалните права върху системата – швейцарската фирма Jelurida, непрекъснато усъвършенства.
Повече за компанията можете да научите на: www.jelurida.com, а за самата технология на https://ardordocs.jelurida.com/Getting_started.

Платформата Nxt е стартирана още през 2013 г., като самостоятелно решение, изградено изцяло наново, написано от нулата, на езика Java, без да взаимства код от Bitcoin. От началото на съществуването си до днес тази платформа не е показала сериозни бъгове, които да доведат до срив и загуба на активи на потребителите. Необходимостта да се избегнат проблемите, присъщи на традиионните блокчейн решения, свързани със задръстването на капацитета на системата (blockchain bloat), скоростта и цената на трансакциите, лесния достъп на бизнесите до специфични приложения, e причина за създаването впоследствие и на Ardor – втората блокчейн платформа, разработвана от Jelurida, а енергиийно ефективният Proof-of-Stake алгоритъм, използван от двете системи, дава широко поле за изява както пред Nxt, така и пред Ardor.

Jelurida е основана през 2016 г. от създателите на платформата с отворен код Nxt. Компанията предлага готови решения за изграждане на децентрализирани апликации на основата на Nxt и Ardor блокчейн платформите.