Бяла Карта ще дари 15 000 лева за инициативата на неправителствената организация I CAN TOO в нейната кауза за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в „Център за Надежда“. Небанковата институция, в чието ДНК е вплетена достъпността, провокира всички последователи, приятели и съмишленици на идеята, да се включат в инициативата за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в „Център за Надежда“, гр. София. Двете организации изготвиха специално видео, за да популяризират каузата, което беше публикувано във фейсбук. В рамките на периода на кампанията, под всички постове, свързани с по-достъпната рехабилитация за децата с увреждания, имаше общо 7500 харесвания, споделяния и коментари. Вместо да превърне всяко ДА в лев, от компанията взеха решение да умножат реакциите по 2 и да закръглят сумата на 15 000 лв.

Крайната цел на програмата „Мобилен терапевт“ на I CAN TOO е децата с тежки увреждания в „Център за Надежда“ да получават регулярна двигателна рехабилитация. Недостъпността, липсата на транспорт, трудното придвижване и пренасяне на децата ги лишава от възможността за това. Програмата ще помогне на над 50 деца с най-тежки увреждания от “Център за Надежда” да получат животоспасяваща терапия, която ще им бъде предоставена в техните домове или те ще бъдат транспортирани до центъра.
С дарението от Бяла Карта ще се сложи старта на набирането на средства за нов автомобил, който ще е пригоден за инвалидни колички. Това ще даде възможност на децата от Центъра да имат достъп до рехабилитация и по-социален начин живот.
„В навечерието на Коледа нека помислим за децата, които имат най-силна нужда от помощ. Много благодарим на всички, които се включиха в кампанията и дадоха своето ДА на децата с увреждания, които посещават „Център за Надежда“,

каза Цветан Кръстев- Изпълнителен Директор на Бяла Карта.

„Много благодарим на колегите от Бяла Карта, защото заедно повдигнахме завесата и показахме на хората какво представлява грижата за децата с увреждания и колко важна е терапията за тяхното развитие. Много се радвам на всички реакции, които видеото събра, защото това показва колко много хора се ангажират с проблема“ ,

каза Деси Енева от I CAN TOO.