СПЕЦИАЛНО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ КАФЕТО И ГАСТРОНОМИЯТА

Lavazza и световно известни готвачи предлагат иновативен поглед към кафето, който преосмисля вкусовите му качества.

Lavazza продължава да инвестира и да си сътрудничи със световно известни шеф готвачи, отразявайки постоянния ангажимент на компанията към съвършенство и отдаденост към научните изследвания и иновациите в сферата на кафето. Историята на тези партньорства започва през 2001 г. и оттогава насам, компанията се стреми към постоянно подобряване на вкуса на кафето, методите на приготвяне и насладата, която доставя. Колаборациите със световноизвестни шефове дават един нов поглед над плътността и богатия вкус на кафето, превръщайки го в истинска форма на кулинарно изкуство.

Феран Адриа, един от най – известните шефове в Европа и е първият, който започва дългогодишно партньорство с Lavazza. Неговото популярно творение Èspesso е първото „твърдо“ кафе, което е с пенлива консистенция. Освен кулинарни творения и интересни техники на поднасяне екипът на Lavazza и този на Адрия създават специални инструменти за обработка на кафето за довеждането му до всякакви форми и състояния, които могат да бъдат използвани в различни иновативни блюда. Това силно партньорство допринася и към последния проект на Феран Адриа – Bullipedia, подробна енциклопедия за гастрономията в Европа. Проектът Coffee Sapiens е подробно проучване на произхода, историята и бъдещето на кафето. През лятото на 2019г. се очаква и новия център за изследвания и експерименти в гастрономията на Феран Адрия като следваща стъпка на развитие на прочутия му ресторант ElBulli. Новата кулинарна лаборатория ще се казва el Bulli 1846.

Друго дългогодишно сътрудничество на Lavazza е с френския шеф Лионел Жиро, който за любителите на нестандартното създава „the Lionel Giraud Lavazzа”. Комбинацията между 100% органичен зехтин и кафе може само да развихри въображението в кухнята. Това е само началото на модерната вълна на нови категории храни и напитки, като например бира, уиски и текила с вкус на кафе.

Lavazza и Масимо Ботура имат си партнират от изключително дълго време и с гордост и италианска страст развиват гастрономическите си отношения, които процъфтяват през годините. С най-високото отличие – три звезди „Мишлен” и световна слава, която го съпътства, Масимо Ботура е сред тези готвачи, които, като отчита качеството на гамата от продукти на историческата марка Торино, решава да предложи своя творчески поглед на Lavazza. Своите кафе предложения Масимо Ботура предлага в управлявания от него ресторант Ostaeria Francescana, спечелил престижната награда за най – добър ресторант в света в ежегодната световна класация за 2018г. The world’s 50 best Restaurants.

Партньорствата с известни италиански готвачи включват още: Карло Крако, Давиде Олдани, Норберт Ниедеркофлер, Лорета Фанела, Алфредо Русо и Пиетро Лийман и други.