14 проекта получиха финансиране на първото заседание  на Обществения борд на TELUS International в България  за 2019 година

На 20 март се състоя първото за годината заседание на Обществения борд на TELUS International в България. На първата покана за кандидатстване с проекти от страна на неправителствените организации бяха получени 111 проекта, а след предварителен процес на селекция 19 от тях бяха представени за обсъждане. 14 от тях спечелиха доверието на Обществения борд и получиха финансова подкрепа на обща стойност 82 600 лева. Този път най-популярна бе област образование, но впечатление прави повишеният брой проекти в насока опазване на околната среда.

Проектите бяха гласувани в обновен състав на борда. Тази година пет нови лица се присъединиха към екипа експерти и обществено признати лидери в България, за да работят по трите приоритетни направления – здравеопазване, образование и опазване на околната среда за мандат от следващите 3 години.

Към настоящите членове
● Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capita,
● Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум,
● Кристина Иванова, вицепрезидент Операции на TELUS International Europe,
● Ксавие Марсенак, вицепредседател на Борда на директорите на TELUS International Europe,
● Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на “УниКредит Булбанк”,
● Силва Зурлева, член на управителния съвет на “Нова Броудкастинг груп”

се присъединиха:
● Камен Кръстанов, независим експерт в областта на екологията и опазване на околната среда,
● Надя Шабани, Директор на Български център за нестопанско право,
● Стефания Дунчева, Директор “Човешки ресурси” на TELUS International Europe и
● Юлиян Милев, Вицепрезидент Финанси и CFO на TELUS International Europe.

Сред подкрепените организации от първото заседание са фондация OPEN SPACE, фондация “Диабет, предиабет и метаболитен синдром”, Младежка ЛГБТ Организация Действие, Сдружение „Каритас София“ и други. Широкият спектър на проблемите, които адресират проектите и иновативните решения, които предлагат, са основните критерии, по които се ръководи Общественият борд на TELUS International в България при взимане на своите решения.

Новата отворена покана за кандидатстване е предвидена за месец май и и ще бъде комуникирана в специално съобщение, както и с обновена информация на сайта на Обществения борд.

От създаването си през 2015 година до края на 2018 бордът е подкрепил финансово 84 проекта и е разпределил над 660 000 лева в полза на обществено значими и устойчиви решения.

За Обществения борд на TELUS International Europe

В България бордът е основан през 2015 г. от TELUS International Europe. Компанията е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5 500 служители на територията на София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 40 езика. TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International. За повече информация относно компанията: https://www.telusinternational.com/

За повече информация за обществения борд, моля посетете: http://info.telusinternational-europe.com/bulgaria-community-board