Turkish Airlines стартира полети до мистичния и вълнуващ Маракеш

17 април 2019 г., Истанбул. Turkish Airlines стартира нови полети до слънчево Мароко. Така Маракеш се превръща в 308-та дестинация, до която авиокомпанията лети. Директните полети от Истанбул до древния град се изпълняват 5 пъти седмично.

На специална откриваща церемония г-н Ахмет Олмущур, главен маркетинг директор на Turkish Airlines, заяви: „Летище Истанбул сложи началото на нова ера в глобалната авиация. Новият ни оперативен център ни дава възможност да развиваме и разширяваме мрежата си от маршрути още по-бързо, затова непрестанно работим по нови концепции, за да се възползваме от тази възможност. Маракеш винаги ще е специално място за нас, тъй като това е първата дестинация, която добавихме от новия ни дом. Щастливи сме, че даваме възможност на нашите пътници да посетят „розовия град“, възползвайки се от несравнимото преживяване и услуги, които предлагаме.“

Познат още като „розовият град“, заради цвета на почвата там, Маракеш събира разнообразието на Северна Африка в себе си. Дестинацията е изключително популярна сред туристите заради уникалната комбинация от исторически сгради, значими храмове и цветни градини – и всичко това в подножието на величествената планина Атлас. Като първа столица на Мароко, чието име буквално означава „Божия земя“ на берберски, улиците на Маракеш са средище на историческо наследство от редица различни култури.

Пътуващите от България могат да се потопят в лабиринта от ярки цветове, разнообразни аромати и невъобразими вълнуващи приключения след кратък полет до Истанбул и прекачване на новото летище.

Повече информация и подробен график на новия полет могат да бъдат открити в офисите на Turkish Airlines, на уебсайта на компанията http://www.turkishairlines.com или в центъра за обслужване на клиенти на номер +90 212 444 0 849.