Наградите „Златна муза“ ще бъдат връчени за трета поредна година

24 април 2019 г., София – Асоциацията на хореографите в България (АХБ) ще връчи своите престижни награди „Златна муза“ за трета поредна година. Отличията в областта на танцовото изкуство ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои на 29 април, Световния ден на танца, от 18:00 часа в зала 3 на НДК. Събитието се провежда в партньорство с Национална импресарска мрежа, Министерство на културата, НДК, БНТ и M3 Communications Group, Inc.

Специално участие в третите Годишни награди „Златна муза“ ще вземе Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“. Сред останалите изявени таланти, които ще бъдат част от събитието, са Ансамбъл „Чинари“, балет „Дива“, триото тенори „Уникалните гласове“, струнен квартет „Интро“ и други. Организаторите готвят още много изненади за зрителите на церемонията, сред които танц с лазери, класически балет и хип-хоп танци.

На наградите „Златна муза“ 2019 Асоциацията на хореографите в България ще връчи призове на заслужили български творци в областта на танцовото изкуство в 11 категории. Сред отличията е и престижната „Награда за цялостно творчество“. Останалите 10 приза са посветени на творби, изяви, постижения и събития, представени за първи път на родната сцена през изминалата творческа година.

Церемонията по повод наградите „Златна муза“ ще се проведе във формат гала вечеря. Желаещите могат да закупят три различни вида куверти на стойност от 40 лв., 80 лв. или 120 лв. Според своите предпочитания те ще бъдат настанени в основната или във ВИП зоната на зала 3 на НДК. На събитието ще присъстват редица високопоставени лица от сферата на политиката, икономиката, изкуството и шоубизнеса.

За Асоциацията на хореографите в България:
Асоциацията на хореографите в България (АХБ) е учредена на 31 януари 2015 г. Неин председател е Христо Димитров – създател, хореограф и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“.
Повече от четири години АХБ работи за обединяване на творците от хореографската гилдия у нас, провежда обучения на специалисти в областта на танцовото изкуство и издава сертификати за правилна методика на преподаване в любителските школи и клубове за български народни танци. В Асоциацията членуват над 160 български хореографи от цялата страна.
Заедно с Фондация „БЪЛГАРЕ“, АХБ е сред инициаторите и съорганизаторите на предстоящия трети „Международен фестивал за танцово изкуство – Кранево 2019“, който ще се проведе от 31 май до 4 юни в черноморското курортно селище Кранево.

За закупуване на билети за Годишните награди „Златна муза“, моля, обадете се на 0882 260 119 или 0882 511 446.

За допълнителна информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc., тел. 02/818 70 10 и press@m3bg.com.