GEFCO Румъния празнува 10 години

13 май 2015 г. – Румънският филиал на Групата GEFCO отбелязва десетилетие от откриването си и утвърждава позицията си на втори по мащаб в страната доставчик на логистични услуги. За 2014 г. GEFCO Румъния отчете оборот от 52 милиона евро, което е увеличение с 10% спрямо 2013 г. и десетократен ръст спрямо първата година на дейност. Люк Надал, председател на УС на GEFCO заявява: „Успехът на GEFCO Румъния показва способността на Групата да отговаря и на най-комплексните изисквания на нашите клиенти по света. За целта GEFCO изгражда цялостни решения за веригата на доставки на съответните клиенти и така допринася за добавената стойност. Отбелязването на 10-тата годишнина е добър повод да се подчертае отличното обслужване, предоставяно от екипа на GEFCO Румъния, който се е посветил изцяло на удовлетворяването на клиентите.”

GEFCO Румъния отбеляза своята 10-та годишнина със събитие за медиите, на което присъстваха Люк Надал – председател на УС, Пиер-Жан Лорен – директор за Централна Европа, Балканите и Близкия Изток, Жером Шевроле – регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър за България и Румъния, както и журналисти от значими медии.

GEFCO Румъния – успешният казус в логистичния сектор:
От откриването си през 2005 г. местното звено на Групата GEFCO се разраства постоянно. Само година след старта в Румъния, филиалът успява да удвои оборота си – от 5.2 милиона евро през 2006 г. на 11.9 милиона евро през 2007 г. Удвоен е и броят на служителите – от 16 на 34 човека. През 2014 г. GEFCO Румъния генерира 52 милиона евро постъпления с екип от 106 служители.
Днес GEFCO Румъния е 2-ри по оборот логистичен оператор и един от основните доставчици за местната автомобилна индустрия. GEFCO Румъния предлага на своите над 300 клиенти пълната гама от услуги по веригата на доставки. Неоспоримо доказателство за водещата позиция на GEFCO Румъния в логистиката на автомобили е фактът, че компанията транспортира над 1/3 от превозните средства, произведени в страната.
„Румънският филиал продължава да се разраства с всяка изминала година въпреки динамичната и предизвикателна икономическа обстановка. GEFCO Румъния е вторият по големина логистичен оператор на пазара. За клиентите си ние постоянно разработваме гъвкави и конкурентни решения, базирани на дългогодишния ни опит в логистиката на автомобили. Освен това насочваме познанията си и към стратегически сектори като производство на електроника и бяла техника. Нашите мултимодални решения включват ползването на 8-те платформи в страната, както и прекия достъп до Черно море чрез пристанището в Констанца”, сподели Жером Шевроле.

Отлично представяне през 2014 г., амбициозни цели за 2015 г.:
GEFCO Румъния дължи успеха си на постоянния стремеж да удовлетворява настоящите си клиенти, а успоредно с това да търси възможности за разрастване. През 2014 г. логистиката на готови автомобили (FVL) – основната линия на специализация на GEFCO – отчете значително увеличение: транспортирани са 155,000 превозни средства. Направлението FVL обслужва както производителите на автомобили, така и вносителите и дистрибуторите, предлагайки широка гама от решения – от обикновени транспортни схеми до оптимизирани мултимодални решения.
За румънския филиал 2014 г. означаваше също и възможност да надгради своята лидерска позиция, както и придобиване на статут „доверен партньор”. Компанията продължава започналото през 2007 г. сътрудничество с IPSO – съвместно осигуряват за John Deere транспортни услуги „от врата до врата” от немския завод до Румъния.
GEFCO Румъния поднови сертификатите ISO 9001 и ISO 14001 за всичките си агенции. В допълнение разшири стажантската си програма за чуждестранни студенти и се присъедини към проекта на Transalpina за устойчиво развитие, наречен „Чисти води и планини”.
Жером Шевроле, назначеният наскоро генерален мениджър на румънското звено, се стреми да запази темпа на растеж и през 2015 г. като популяризира Румъния като регионален разпределителен център.

GEFCO Румъния – стратегическа позиция в разрастващ се регион:
GEFCO Румъния е с чудесно разположение между Западна и Източна Европа, на Балканите и до Близкия Изток. А освен това е облагодетелствана от международното присъствие и мрежата на Групата GEFCO. В близко бъдеще компанията планира да се разшири в региона като открие офиси в Гърция и Сърбия.
Пиер-Жан Лорен, регионален директор, споделя, че „нашето румънско подразделение създава 7% от регионалния оборот. Динамиката на GEFCO Румъния, съчетана с географското разположение – свързва „Зоната 1520 ” с Близкия Изток – допринесоха за постигането на този положителен резултат. В региона има значителен потенциал за развитие и ние бихме желали да насърчаваме бизнес синергията, за да подпомогнем международните компании да оптимизират глобално разходите си. Разгръщането ни в „Зона 1520“ и в Азия, както и добавянето на иновативни решения в портфолиото, са наши приоритети, чрез които ще можем да предложим на клиентите ни да се запознаят с потенциала на нови райони и бизнес сектори.”

Като глобална Група, GEFCO си поставя амбициозни цели за 2015 г. – да увеличи клиентското си портфолио с 15%, да развива бизнес в „Зона 1520” и да се фокусира както върху международния транспорт, така и върху складирането и многократните опаковки.