Хоро се вие. Сбирайте се!

Момичетата от група “Авигея” подготвят пролетен концерт за малки и големи
Дата: 15 май 2016 г. (неделя)
Място: Тука и сега (гр. София, бул. България 1, НДК, над кино Люмиер)
Час: 11:00 ч.
Вход: свободен за деца,
12 лв. за възрастен
20 лв. за семейство

„Музикална въртележка” ще се спре на фолклорния спектакъл „Хоро се вие – сбирайте се!“ на 15 май 2016 г. (неделя) на арт-сцена „Тук и сега” (бившата зала „Мати”). Деца и родители ще могат да участват и съпреживеят с артистите случващото се на сцената. Пред очите им ще се разкрие една история за любовта на двама млади, за нежността и връзката им с природата. Умело подбрани песни, стихотворения, танци и игри ще въвлекат деца и родители в чудния свят на българските традиции.

Българската музика ще затрепти във въздуха благодарение на магическите гласове на момичетата от група „Авигея“, които успешно възраждат, съхраняват и разпространяват фолклорното ни богатство. Специален гост ще бъде Еди Милев, чиято родопска тамбура ще пренесе всички присъстващи сред зелените планини на България и ще ги зареди с космическата й енергия. Пъстрота в концерта ще внесе Хелия Иванова от Детски танцов ансамбъл “Пламъче”, която с изкусна танцова игра ще пресъздаде красотата на българския танц и ще поведе публиката към голяма танцова веселба. Цялата палитра от танци, забавни игри и приключения ще бъде направлявана от актрисата Лидия Кулекова.

Билети: https://www.ticketlogic.bg/horo-se-vie/28466
Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1598361547122789/
Сайт: http://spektaklite.com/

Артистите от „Музикална въртележка“ вярват, че фолклорната музика притежава огромен потенциал, който трябва да бъде предаван на децата, за да се съхрани любовта към българските традиции.
Концертът е с продължителност 1 час.
Цена на билет: вход свободен за деца, 12 лв. за възрастен, 20 лв. за семейство.