Група “Авигея” ще представят българския фолклор на концерти в Унгария

Момичетата от група “Авигея” отпътуват на своето първо международно участие. Те се появиха на българската сцена в края на 2015 г. обединени от идеята да възраждат, съхраняват и разпространяват фолклорното богатство на народа ни. Водени от свободата на музиката Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова вдъхват нов живот на българската народна музика, чрез своите авторски песни.

В средата на месец май те ще споделят красотата на българския фолклор с унгарската публика. Момичетата приеха покана за участие в гала концерт на хоровия фестивал “Музикален мост”, който събира на една сцена участници от Унгария, България и Щвеция и се явява връзка между културите на тези страни.

Специален повод за тяхното пътуване е покана от българската общност в Унгария да вземат участие в тържествените чествания по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в град Будапеща и град Залавар. Момичетата от “Авигея” ще бъдат посланици на българската култура и ще споделят с българи и унгарци един от най-хубавите национални празници.

Музиката на “Авигея” може да слушате тук:

Случващото се с “Авигея” може да следите тук:
https://www.facebook.com/avigeya.bulgaria/