Медицинските методи на хиропрактиката, с които се работи в единствената в Европа клиника за гръбначни заболявания, могат да бъдат достъпни и за студентите по кинезитерапия в крайдунавския град

В Русе днес се проведе отворена лекция на д-р Марк Бери, който е водещ лекар по хиропрактика в новооткритата Американска Клиника за гръбначни заболявания. Д-р Бери е в Русе по покана на УМБАЛ Русе и със специалното домакинство на РУ „Ангел Кънчев“. На специална пресконференция днес бе представена клиниката и уникалните методи за неинванзивно лечение на гръбначни заболявания, които тя предлага. Това е началото на серия от работни посещения и академични лекции за запознаване със спецификата на хиропрактиката, които ще се проведат из цялата страна.

В разговор между д-р Бери, д-р Новаков, който е зам. председател на борда на директорите на УМБАЛ Русе и проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Кънчев“ бе обсъдена възможността за провеждане на серия обучения и специализация в областта на хиропрактиката в Русенския Университет. Представителите на инвеститорите в Американската клиника за гръбначни заболявания потвърдиха интереса си в тази посока и заявиха своето желание за партньорство. “Нашата обща цел е да премахнем болката, да подобрим здравословното състояние и начина на живот на всеки пациент”, сподели д-р Новаков.

Студенти и млади лекари се запознаха с иновациите в неоперативното лечение на гръбначните заболявания, за причините за болките в гърба и за хиропрактиката като лечебен метод. Д-р Марк Бери е доктор по хиропрактика и специализира в нехирургичнo намаляване на сколиоза и структурна корекция на гръбначните заболявания, и заболявания на дисковете. Той получава своята докторска степен по хиропрактика в Parker College of Chiropractic в град Далас, Тексас, САЩ. Признат международен лектор и преподавател, той е и известен инструктор по биомеханика, сколиоза и постурални методи за третиране на корекции.

Американската клиника за гръбначни заболявания прилага неинвазивно лечение на тези аномалии, както и на много други заболявания на гръбначния стълб, и на опорно-двигателния апарат като цяло. Това означава, че специалистите лекуват безкръвно, т.е. без хирургична операция, което е съществено предимство. Екипът на клиниката лекува с хиропрактика – един лечебен метод, който в САЩ се изучава в продължение на няколко години в специализирани учебни заведения. Програми, по които се обучават бъдещите хиропрактици, включват разширена подготовка в областта на анатомията, физиологията, неврологията, образната диагностика, ортопедията и травматологията. В САЩ специалистите по хиропрактика са напълно равнопоставени с лекарите, практикуващи класическа медицина.

За допълнителна информация:
pr@americanspinalclinic.com
моб. 0885 373914