София, 4 август 2016 г. – Samsung Electronics продължава възхода си като водеща марка в домашното забавление чрез добавянето на актуализация HDR+ на фърмуеър за всички свои 2016 SUHD телевизори с дисплеи с квантови точки. Актуализацията на фърмуеъра е предназначена да повиши качеството на високо динамичния обхват (HDR) до възможно най-високото качество на картината, дори и източникът да не е в HDR формат.
Като част oт SUHD телевизорите с дисплей с квантови точки, HDR е важен елемент в новата ера в гледането на UHD телевизори. HDR прави ярките части от екрана да изглеждат още по-ярки, позволява на телевизора да показва нови цветове и значително да разшири обхвата на контраста на екрана.
„Функцията HDR+ предоставя изключително HDR преживяване на всички потребители, които гледат на 2016 SUHD и UHD телевизори“, каза Йонг Хи Ян, вицепрезидент на Visual Display Business, Samsung Electronics“. „Щастливи сме да споделим с нашите потребители най-новия прогрес, достъпен директно на техните SUHD телевизори. Samsung доставя най-качествената картина директно в техните всекидневни“.
Едно от най-големите предимства на HDR+ е възможността да повишат качеството на картината от SDR на HDR, позволявайки на зрителите да се насладят на любимото си съдържание с картина от най-високо качество.
При предавания с HDR качество HDR+ разкрива скрити образи при тъмни сцени, допълвайки нивото на контраста, за да покаже обекти, скрити в тъмни сенки. При по-ярки сцени HDR+ повишава нивото на контраста, за да разграничи обекти на заден план и изобразявайки повече детайли на екрана за по-добра картина като цяло.
Характеристиките, предназначени специално за експерти по качеството на картината, също са подобрени с HDR+. в „режим експерт“, като те могат да персонализират ефекта на HDR, за да бъде подходящ за всеки индивидуален потребител, като калибрират яркостта, съотношението на контраста и градация до най-подходящите степени. Тези настройки са достъпни чрез опцията „Картина –„ special viewing“, от където HDR+ се активира.
В момента автоматичната актуализация е достъпна за всички 2016 SUHD телевизори и до септември ще бъде достъпна за всички 2016 UHD телевизори, съвместими с HDR.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи сме и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За нас работят 319 000 души в 84 страни с годишни продажби от $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.
###