Служителите на Луксофт България с нов приятел – амурския тигър Шели

София, 19 септември 2016 г. – Луксофт България има ново попълнение – 10-годишната Шели. Тигрицата от софийския зоопарк бе осиновена от екипа на компанията-доставчик на иновативни ИТ решения за клиенти в цял свят.
Луксофт се ангажира да се грижи за комфорта на тигрицата Шели поне една година. Осиновеното животно е от вида амурски тигър и пристига у нас през 2007 г. от Чехия. С дарените от Луксофт средства сега ще бъдат подобрени условията в пространството на тигрицата. Те ще се използват за ремонт на обитавания от Шели кът, за закупуване на играчки и други необходими консумативи. Общо правило към момента е, че храната и медицинското обслужване на питомците се осигуряват от зоопарка, но е възможно в бъдеще и осиновителите да имат своя принос.
Представители на Луксофт България лично се запознаха с къта на тигрицата Шели. В пространството, обособено около животното, служителите на компанията научиха от гледачите подробности за навиците му. ИТ инженерите почерпиха Шели с любимите й месни късчета и потвърдиха мнението на хората, които се грижат за амурския тигър, че е общително, любопитно и неагресивно за вида си животно.
„Радваме се, че съвместно със Софийски зоопарк можем да развиваме инициатива, която допринася както за сплотяване на хората от Луксофт като общност с градивно отношение към природния баланс, така и за разгръщането на зоопарка като емблематично за столицата място с изключително значение за образованието и забавлението на децата.” – сподели Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Луксофт за България и Централна Европа.
Програмата за осиновяване на животни, в която се включи и Луксофт България, стартира през 1997 г. Инициативата е с широко въздействие – от една страна се подпомага дейността на зоопарка, който 130 години разнообразява ежедневието на малки и големи посетители, а от друга страна, като общностна ангажираност има социален и възпитателен ефект.
Включването на Луксофт България като партньор на Софийския зоопарк е в унисон с политиката на софтуерния доставчик за активен принос в изграждане на общности в страните, където компанията е представена. В световен мащаб дейностите за подобряване на социалната среда, както и инициативи в подкрепа на екологичния баланс са на преден план в приоритетите на Луксофт.