Направиха първата копка на „Лабиринт“

Първата копка на най-новия жилищен комплекс от затворен тип във Варна вече е факт. Бъдещото архитектурно бижу, наречено „Лабиринт“, ще бъде изградено ул. „Академик Андрей Сахаров“ 9 – само на 2 спирки с градския транспорт от Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Шестте сгради трябва да са готови до края на първото тримесечие на 2018 г. , но интересът към апартаментите е много голям и над 13% от тях вече са продадени.

Жилищният комплекс е разположен на терен с площ от 12 145 м2, от които ще бъдат застроени по-малко от 2 400 м2. Останалата част е предназначена за озеленяване, детски площадки и зони за почивка с водни площи. Материалите и проектирането осигуряват максимално качество на живот. Проектантите от STARH Stanislavov architects са се погрижили за оптималния размер на помещенията, предимно жилища с 2 и 3 спални – всички с благоприятно георграфско разположение.

„Вдъхновени от Меандъра, символизиращ законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство, проектирахме разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Радостно е, че инвеститорите като „Мавели“ АД вече мислят по-разумно и не се търси количествено, а качествено застрояване. Всичко това важи и за жилищата в комплекс „Лабиринт“. Нашите пространства тук не са „на хартия“, а истински, за живеене – бани по 5-6 кв. метра, спални по 15 кв.метра. Това са оптимални пространства, които дават условия за истинско качество на живот“, обяснява архитект Светослав Станиславов.

Проектантите на комплекса бяха избрани с конкурс, обявен от инвестиционната компания Мавели АД, която се е заела с амбициозната задача да промени възприятието на варненци за жилищен комплекс от затворен тип.

Строителството ще бъде изпълнено от Хидрострой АД – член на „Българската Строителна Камара” и „Българската Браншова Камара Пътища.

Комплексът се състои от 6 еднакви сгради с по един вход и девет етажа. Те разполагат с общо 235 апартамента в комплекса няма нито един с неблагоприятно географско изложение. Всички са със статут на жилища, без ателиета и студия. Най-много са апартаментите с 2 спални – 162, тези с три спални са 29, а с една – 44. „Лабиринт“ ще е един от малкото жилищни комплекси във Варна, в които ще бъдат осигурени достатъчно паркоместа за обитателите и техните гости – общо 334, 199 от които – в подземен паркинг.

Жилищният комплекс е с контролиран достъп, 24 часа видеонаблюдение и жива охрана.

Цените на жилищата са от 650 до 800 евро за квадратен метър.