Първото издание на LоGeek Night в България привлече ИТ общността с актуални теми за разработката на автомобилeн и финансов  софтуер

София, 20 декември 2016 г. – Първата за страната среща LоGeek Night, организирана от Луксофт България, събра в неформална обстановка над 160 съмишленици-специалисти в сферата на новите технологии. Семинарната част бе допълнена от ексклузивна прожекция на най-новия епизод на „Междузвездни войни”.
Системи за информация и забавление в автомобилите (Automotive Infotainment), SDL (SmartDeviceLink), отворен модел за архитектура на данните и приложенията (TOGAF) събраха над 160 ИТ специалисти на първата LоGeek Night, организирана от Луксофт. Участниците дискутираха спецификите на разработките с домакините от Луксофт, които споделиха най-запомнящите се моменти от процеса на разработка и тестване. Лекторите Елисей Замакхов и Орхан Мехмедов демонстрираха част от възможностите на технологията с отворен код SmartDeviceLink и бъдещето на мултимедийно-информационната система в колите (Vehicle Infotainment) от гледна точка на текущите разработки в Луксофт.
Дмитри Кобер се фокусира върху корпоративната архитектура в големи компании като Луксофт, които управляват много вътрешни и клиентски проекти. Той наблегна на практическото приложение на TOGAF и как с помощта на този подход при дефиниране на корпоративната архитектура може да се намерят нестандартни решения, които значително да увеличат бизнес възможностите с оглед на управление, контрол и подобряване на стратегията на компанията, на бизнес процесите, на потока информация и необходимите регулации.
„Интересът към днешната първа среща LоGeek Night в България потвърждава още веднъж, че новаторските идеи на Луксофт в подкрепа на общностите се реализират по правилен начин. Споделянето на професионален опит в неформална обстановка между съмишленици и по хоби поражда у хората дълготрайни позитивни преживявания, което от своя страна допринася и за по-здрава професионална среда.”, сподели по време на събитието Константин Конов, Изпълнителен Директор на Луксофт България.
Приятната изненада в първото за България издание на LоGeek Night бе ексклузивната прожекция на новия епизод „Rogue One: История от „Междузвездни войни”.
Поредицата събития на Луксофт LоGeek Night включват споделяне на опит и тематични презентации от изявени практици в ИТ сектора. Началото за България е в синхрон с политиката на софтуерния доставчик за активно подпомагане на общностите в страните, където компанията е представена. В световен мащаб дейностите за подобряване на социалната и професионална среда са сред основните приоритети на Луксофт.