Луксофт разширява присъствието си в Азиатско-тихоокеанския регион с нов офис в Малайзия

София, 24 февруари 2017 г. – Луксофт, водещ доставчик на иновативни IT решения за клиенти в цял свят, откри свой офис в Пенанг, Малайзия и продължава да разгръща платформата си за доставки в Азиатско-тихоокеанския регион. Луксофт получи статут на Мултимедиен супер коридор (MSC) от Дигиталната икономическа корпорация на Малайзия (MDEC). Специфичният статут дава възможност за ускорени процедури по преместване на служители от други държави, данъчни облекчения и оперативна подкрепа.
Луксофт предлага на клиентите си пряк достъп до таланта на своите опитни ИТ-специалисти чрез съществуващите офиси в Сингапур, Сидни и Хошимин. С разширяване присъствието на Луксофт в Малайзия се разгръща и гамата от nearshore-услуги (аутсорсинг към близки географски дестинации), с което се увеличават и ползите за партньорите на компанията в сектори като финансови услуги, автомобилен софтуер и телекомуникации.
„Радваме се за оказаното признание и статута MSC в Малайзия. В Пенанг чудесно се съчетават налична инфраструктура, образователна система, правителствена подкрепа и климат, който се харесва от колегите ни инженери от Европа. Малайзия може да предложи висококвалифицирани и талантливи местни специалисти, за които сме убедени, че ще се впишат отлично. За новоназначените в Пенанг е осигурен плавен преход за присъединяване към екипа на Луксофт чрез насочени обучителни програми”, сподели Дмитрий Кушнир, президент „Световни доставки” в Луксофт.
С откриването на още един офис в Азиатско-тихоокеанския регион общият брой на офисите на Луксофт се увеличава на 39. Те са разпределени в 19 страни в различни райони на света. Компанията ще продължи да разкрива свои представителства като с това разширява бизнес възможностите и укрепва установените добри отношения с клиентите.